Mike Pompeo pleacă în Arabia Saudită pentru a discuta despre ''răspunsul'' la atacuri

Eduard Pascu |
Data publicării:

Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo va pleca marţi în Arabia Saudită pentru a discuta despre "răspunsul" SUA la atacurile asupra instalaţiilor petroliere saudite, a anunţat vicepreşedintele american Mike Pence, relatează AFP şi Reuters.

Administraţia americană a acuzat în mod clar Iranul că este responsabil pentru atacurile care au lovit producţia primului exportator mondial de ţiţei, chiar dacă preşedintele Donald Trump s-a arătat mai puţin categoric, afirmând luni că aşteaptă să aibă certitudini şi că vrea să se concerteze cu Riadul asupra oricărei eventuale riposte.

"Vă promit: suntem pregătiţi", a declarat Mike Pence într-un discurs susţinut în faţa fundaţiei conservatoare Heritage de la Washington. "Suntem gata să ripostăm şi suntem gata să ne apărăm interesele noastre şi aliaţii noştri din regiune", a adăugat el.

Iranul "pare" a fi "în spatele acestor atacuri", a apreciat el, reluând formularea prudentă a lui Donald Trump. "Serviciile noastre de informaţii analizează probele chiar în acest moment", a explicat Pence, precizând că preşedintele american va decide ce este de făcut "în următoarele zile".

"Dacă Iranul a comis acest ultim atac pentru a face presiune asupra preşedintelui Trump pentru ca el să cedeze, strategia sa este sortită eşecului. SUA vor face tot ce este necesar pentru a ne apăra ţara, soldaţii şi aliaţii în Golf", a mai spus Pence. 

Vezi și: Iranul a capturat o navă în Golful Persic

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel