Mike Pompeo pleacă în Arabia Saudită pentru a discuta despre ''răspunsul'' la atacuri

Eduard Pascu / 17 sep 2019 / 20:21

Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo va pleca marţi în Arabia Saudită pentru a discuta despre "răspunsul" SUA la atacurile asupra instalaţiilor petroliere saudite, a anunţat vicepreşedintele american Mike Pence, relatează AFP şi Reuters.

Administraţia americană a acuzat în mod clar Iranul că este responsabil pentru atacurile care au lovit producţia primului exportator mondial de ţiţei, chiar dacă preşedintele Donald Trump s-a arătat mai puţin categoric, afirmând luni că aşteaptă să aibă certitudini şi că vrea să se concerteze cu Riadul asupra oricărei eventuale riposte.

"Vă promit: suntem pregătiţi", a declarat Mike Pence într-un discurs susţinut în faţa fundaţiei conservatoare Heritage de la Washington. "Suntem gata să ripostăm şi suntem gata să ne apărăm interesele noastre şi aliaţii noştri din regiune", a adăugat el.

Iranul "pare" a fi "în spatele acestor atacuri", a apreciat el, reluând formularea prudentă a lui Donald Trump. "Serviciile noastre de informaţii analizează probele chiar în acest moment", a explicat Pence, precizând că preşedintele american va decide ce este de făcut "în următoarele zile".

"Dacă Iranul a comis acest ultim atac pentru a face presiune asupra preşedintelui Trump pentru ca el să cedeze, strategia sa este sortită eşecului. SUA vor face tot ce este necesar pentru a ne apăra ţara, soldaţii şi aliaţii în Golf", a mai spus Pence. 

Vezi și: Iranul a capturat o navă în Golful Persic

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy