Secretarul american al Apărării: Obiectivul Statelor Unite este descurajarea Iranului, nu războiul cu acesta

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Oficiali de rang înalt ai administraţiei SUA au declarat marţi în Congres că răspunsul Washingtonului la presupusele ameninţări iraniene a descurajat atacuri asupra forţelor americane.

Secretarul de stat Mike Pompeo şi secretarul interimar al Apărării Patrick Shanahan au afirmat că obiectivul lor din ultima perioadă a fost acela de a descuraja Iranul, potrivit RFE/RL, citat de Epochtimes.

Acum, administraţia preşedintelui american Donald Trump urmăreşte să prevină deteriorarea şi mai mult a situaţiei, a declarat Shanahan, fiind flancat de Pompeo, după o zi de discuţii cu uşile închise la Capitol Hill.

"Este vorba de descurajare, nu despre război. Nu vrem război", a declarat Shanahan reporterilor.

"Cel mai mare obiectiv al nostru în acest moment este să prevenim calculele eronate ale iranienilor. Nu dorim ca situaţia să se agraveze".

Anterior, Shanahan a declarat reporterilor la Pentagon: "Cred că paşii noştri au fost foarte prudenţi şi am prevenit potenţiale atacuri asupra americanilor şi acest lucru este extrem de important".

Relaţiile dintre Teheran şi Washington s-au deteriorat puternic începând cu 2018, când preşedintele american Donald Trump a retras SUA din acordul nuclear încheiat în 2015 între Iran şi marile puteri.

De atunci, Washingtonul şi-a amplificat retorica anti-Iran şi a reimpus noi sancţiuni economice severe.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel