Secretarul american al Apărării: Obiectivul Statelor Unite este descurajarea Iranului, nu războiul cu acesta

S.I. Catalin / 22 mai 2019 / 17:40

Oficiali de rang înalt ai administraţiei SUA au declarat marţi în Congres că răspunsul Washingtonului la presupusele ameninţări iraniene a descurajat atacuri asupra forţelor americane.

Secretarul de stat Mike Pompeo şi secretarul interimar al Apărării Patrick Shanahan au afirmat că obiectivul lor din ultima perioadă a fost acela de a descuraja Iranul, potrivit RFE/RL, citat de Epochtimes.

Acum, administraţia preşedintelui american Donald Trump urmăreşte să prevină deteriorarea şi mai mult a situaţiei, a declarat Shanahan, fiind flancat de Pompeo, după o zi de discuţii cu uşile închise la Capitol Hill.

"Este vorba de descurajare, nu despre război. Nu vrem război", a declarat Shanahan reporterilor.

"Cel mai mare obiectiv al nostru în acest moment este să prevenim calculele eronate ale iranienilor. Nu dorim ca situaţia să se agraveze".

Anterior, Shanahan a declarat reporterilor la Pentagon: "Cred că paşii noştri au fost foarte prudenţi şi am prevenit potenţiale atacuri asupra americanilor şi acest lucru este extrem de important".

Relaţiile dintre Teheran şi Washington s-au deteriorat puternic începând cu 2018, când preşedintele american Donald Trump a retras SUA din acordul nuclear încheiat în 2015 între Iran şi marile puteri.

De atunci, Washingtonul şi-a amplificat retorica anti-Iran şi a reimpus noi sancţiuni economice severe.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy