Mike Pompeo: Măsurile americane şi saudite de descurajare a Iranului dau rezultate

Eduard Pascu |
Data publicării:
Mike Pompeo
Mike Pompeo

Secretarul american de stat Mike Pompeo a declarat joi, în timpul primei sale vizite în Arabia Saudită după uciderea generalului iranian Qassem Soleimani, că măsurile de ''descurajare'' luate de Washington şi de aliatul său din Golful Persic faţă de ''ameninţările Iranului'' dau rezultate, consemnează agenţia EFE.

Atacul cu dronă prin care armata americană l-a ucis pe Soleimani la Bagdad, pe 3 ianuarie, descris de Pompeo drept o ''importantă lovitură strategică'', le-a demonstrat iranienilor că ''noţiunea SUA de descurajare este reală'', a spus în faţa presei şeful diplomaţiei americane.

El a sosit miercuri la Riad pentru o vizită de trei zile, joi având o întrevedere cu regele saudit Salman bin Abdulaziz, după care s-a deplasat la baza aeriană Principele Sultan, unde sunt desfăşurate trupe americane, transmite Agerpres.

''Aici nu suntem departe (de Iran). Şi puteţi vedea ce treabă bună fac tinerii noştri bărbaţi şi femei în uniformă pentru a menţine pacea, descurajarea (Iranului) şi colaborarea cu partenerul nostru (saudit)'', a declarat acolo Pompeo.

Washingtonul a anunţat anul trecut în octombrie suplimentarea cu 3.000 de soldaţi a efectivelor trupelor americane în Arabia Saudită, precum şi suplimentarea echipamentelor militare, după atacul cu drone şi rachete asupra unor importante rafinării ale societăţii petroliere saudite Aramco, atac pus de SUA pe seama Iranului.

Vezi și: Emergența unei noi alianțe: Israel-Arabia Saudită

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel