Mike Pompeo în Grecia, săptămâna viitoare, în pline tensiuni cu Turcia

Eduard Pascu |
Data publicării:

Şeful diplomaţiei americane, Mike Pompeo, va efectua o vizită săptămâna viitoare în Grecia pentru a-i aduce sprijinul într-un context de puternice tensiuni cu Turcia, a anunţat joi Departamentul de Stat de la Washington, notează AFP.

Secretarul de stat american se va deplasa, de asemenea, în Italia - cu o etapă la Vatican pentru a discuta despre libertatea religioasă - şi în Croaţia în cursul unui turneu european programat de la 27 septembrie la 2 octombrie. Cu prilejul celei de-a doua vizite în Grecia în mai puţin de un an, Mike Pompeo va merge la Salonic, în nordul ţării, şi pe Insula Creta, unde se va întâlni cu premierul elen Kyriakos Mitsotakis, transmite Agerpres.

Cu acest prilej, şeful diplomaţiei SUA va reaminti "angajamentul" celor două ţări de "a promova securitatea, pacea şi prosperitatea în Mediterana de Est" şi "va sărbători cea mai puternică relaţie greco-americană din ultimele decenii", a făcut cunoscut Departamentul de Stat.

În Creta, Mike Pompeo va mai vizita baza navală a NATO din Golful Souda, în timp ce tensiunile sunt puternice de mai multe săptămâni între Grecia şi Turcia, care îşi dispută zăcăminte de hidrocarburi în Mediterana.

Demnitarul american a abordat deja acest subiect la începutul lunii cu ocazia unei vizite în Cipru, lansând un apel la "reducerea tensiunilor" în regiune.

Citește și: Plan pe 15 ani pentru modernizarea Forţelor Armate Elene| Principalul obiectiv, achiziţionarea de avioane F-35

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel