Mike Pompeo: Consiliul de Securitate al ONU trebuie să interzică programul de rachete balistice al Iranului (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Secretarul de stat american Mike Pompeo i-a cerut Consiliului de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) să-i interzică Iranului să testeze rachete balistice, atenţionând că acest program iranian pune în pericol Europa şi Orientul Mijlociu, informează joi dpa.

,,În afară de a aborda activităţile Iranului în domeniul rachetelor balistice, Consiliul de Securitate nu trebuie să ridice în 2020 embargoul asupra armelor (impus) la adresa Iranului", a declarat Pompeo, cu referire la planul de a înlătura restricţiile care au fost puse în aplicare în urma acordului din 2015 asupra programului nuclear iranian încheiat între Teheran şi marile puteri.

Discursul lui Pompeo la Consiliul de Securitate al ONU a avut loc pe fondul campaniei de presiuni tot mai mari împotriva Iranului şi al sprijinului total acordat de Washington Arabiei Saudite, rivalul regional al Iranului.

În timpul administraţiei lui Donald Trump, SUA s-au retras din acordul nuclear cu Iranul, acord multilateral menit să asigure că Teheranul nu va obţine arme nucleare. De asemenea, administraţia Trump a reimpus sancţiuni asupra Iranului, inclusiv asupra exporturilor iraniene de petrol.

Aliaţii europeni ai Washingtonului continuă să insiste că Iranul nu a încălcat acordul şi atenţionează că retragerea SUA din acord a dat naştere unor "provocări considerabile". Europa susţine că va continua să respecte acordul.

Cu toate acestea, într-un comunicat comun, mai multe naţiuni europene, printre care Germania şi Marea Britanie, au convenit cu Washingtonul să-şi exprime îngrijorarea în legătură cu "activităţile Iranului de destabilizare regională". 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel