Mihail Saakashvili: Putin vrea să anexeze Moldova și să refacă URSS până în 2024

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Fostul președinte al Georgiei, Mihail Saakashvili, a declarat într-un interviu preluat de presa rusă că președintele Rusiei, Vladimir Putin, are planuri să anexeze Georgia, Armenia, Republica Moldova, Belarus, și o mare parte din Ucraina până în 2024.

Saakashvili a explicat că intenția liderului rus este de a forța aceste țări să-și declare neutralitatea pentru a-i "slăbi" pe liderii lor, relatează rbc.ru, citat de stirileprotv.ro. Saakashvili crede că Putin vrea să refacă URSS până în 2024.

Administrația prezidențaială rusă a reacționat la aceste declarații precizând că "nu există astfel de planuri". Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a mai adăugat că Rusia nu negociază cu Georgia un statut de neutralitate al țării, potrivit Ria Novosti.

În august, liderul de la Kremlin a refuzat să clarifice ce planuri are după terminarea mandatului de președinte. "E prea devreme să vorbim de 2024. Suntem în 2019", a menționat Putin.

Bloomberg a scris în luna iulie că un scenariu pentru viitorul lui Vladimir Putin după 2024, când i se încheie mandatul, este să rămână în continuare la putere în Rusia în calitate de premier cu puteri sporite.

Fostul preşedinte al Georgiei şi ex-guvernatorul regiunii Odesa, Mihail Saakashvili, s-a întors în Ucraina în mai.

Saakashvili a fost lipsit de cetăţenia ucraineană în 2017, în urma unui decret semnat de Petro Poroşenko, asta după ce tot Poroşenko i-a acordat cetăţenia lui Saakashvili în 2015, ca acesta să poată deţine funcţia de guvernator al Odesei. De asemenea, Saakashvili a avut interdicţie de intrare în Ucraina până în anul 2021. În campania prezidenţială din Ucraina, Saakahsvili l-a sprijinit pe Zelenski, care la rândul său a avut la fel cuvinte de laudă la adresa fostului preşedinte georgian.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel