Mihai Fifor s-a întâlnit cu directorul executiv al EDA, la sediul M.Ap.N.

Sebastian Florea |
Data publicării:
Ministrul Fifor și directorul executiv al EDA, Jorge Domecq - foto Vali Ciobîrcă
Ministrul Fifor și directorul executiv al EDA, Jorge Domecq - foto Vali Ciobîrcă

Mihai Fifor împreună cu secretarul de stat Mircea Dușa și cu șeful Statului Major al Apărării, Nicolae Ciucă, a avut luni, 3 septembrie, la sediul M.Ap.N., o întâlnire cu directorul executiv al Agenţiei Europene de Dezvoltare (EDA), Jorge Domecq, aflat în vizită în România.

Subiectul principal al discuţiilor a fost dezvoltarea dialogului cu EDA în contextul eforturilor privind preluarea şi exercitarea de către țara noastră a mandatului la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Apreciem în mod deosebit faptul că vă aflaţi astăzi în România, într-o perioadă atât de importantă pentru noi – pregătirea pentru preluarea Preşedinţiei Consiliului UE. Este un rol care generează responsabilităţi suplimentare pentru ţara noastră, dar care oferă totodată oportunităţi de promovare la nivel european a unor priorităţi concrete în domeniile de acţiune ale EDA", a spus ministrul Mihai Fifor.

De asemenea, cei doi oficiali au făcut un schimb de idei referitoare la rezultatele recentei reuniuni a miniştrilor apărării din ţările membre ale UE, care a avut loc săptămâna trecută la Bruxelles, şi pe principalele paliere de interes - Cooperarea structurată permanentă (PESCO), Revizuirea coordonată anuală a apărării (CARD), Planul de dezvoltare a capabilităţilor militare (CDP), cercetarea în domeniul apărării şi eforturile Comisiei de sprijinire financiară a proceselor de dezvoltare a capabilităţilor.

Pe agenda convorbirilor au figurat şi subiecte legate de Programul european de dezvoltare industrială în domeniul apărării (EDIDP) şi Fondul european de apărare (EDF), mobilitatea militară, relaţiile NATO-UE, dar şi despre priorităţile României pe durata Preşedinţiei Consiliului UE în domeniul politicii de securitate şi apărare comună (PSAC), precum şi activităţile ce vor fi organizate în cooperare cu EDA în acest context.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel