Mihai Fifor, F 16: Aerostar Bacău va asigura mentenanţa avioanelor

Crişan Andreescu / 11 mai 2018 / 10:03
Mihai Fifor
Mihai Fifor

Mihai Fifor a declarat, la Bacău, că Guvernul va colabora cu Aerostar pentru ca această companie să devină un centru regional pentru industria aeronautică din Europa de Sud-Est.

„Armata Română va colabora cu compania Aerostar pentru programele majore de înzestrare pe care le are. Aici se va face mentenanţa pentru avioanele F16 pe care Forţele Aeriene le au în dotare. Aerostar este într-o fază foarte avansată de negociere cu Lokheed Martin pentru F16, dar mai ales pentru sisteme HIMARS, la fel şi cu Raytheon pentru programele referitoare la sistemele de rachete Patriot", a declarant, vineri, ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor.

„În opinia noastră, în acest moment, în România, Aerostar Bacău reprezintă un etalon, punctul de reper pentru industia aeronautică din această parte a Europei. Este o întreprindere cu state vechi în domeniul aeronautic, cu care Armata Română colaborează de foarte multă vreme", a mai spus Fifor.

Ministrul a mai avut, vineri,  vizite de informare în Baza 95 Aeriană „Erou Căpitan Aviator Alexandru Şerbănescu" şi la Batalionul 630 Paraşutişti „Smaranda Brăescu".

[citeste si]

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy