MiG-urile slovace execută deja primele misiuni în Ucraina: ”MiG-29 protejează cerul deasupra Harkovului”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Cele patru avioane de luptă MiG-29 pe care Slovacia le-a donat Ucrainei execută deja misiuni de zbor în apropierea liniei frontului.

Vicepreședinta Parlamentului ucrainean, Olena Kondratiuk, a declarat, într-un discurs în fața parlamentarilor slovaci, că aeronavele MiG-29 donate de Slovacia protejează cerul deasupra Harkovului, relatează publicațiile slovace.

Oficialul ucrainean a mulțumit pentru ajutorul militar și umanitar pe care Slovacia îl oferă Ucrainei în lupta împotriva agresiunii ruse.

Kondratiuk a subliniat că negocierile de pace pot începe doar după retragerea trupelor ruse de pe teritoriul ucrainean.

Ea a mulțumit Slovaciei pentru recunoașterea Rusiei ca stat terorist și pentru sprijinirea creării unui tribunal internațional care să condamne crimele regimului președintelui Vladimir Putin.

„Trebuie să creăm forțe multinaționale care să fie gata să apere orice țară împotriva atacurilor la adresa libertății, independenței și drepturilor cetățenilor”, a adăugat ea.

 

Cerul Ucrainei rămâne în continuare disputat - ”Am doborât un bombardier rus peste Bahmut”

Su-24

Apărătorii ucraineni spun că au doborât un bombardier rusesc Su-24M lângă Bahmut miercuri seară. Informația a fost publicată de Forțele Aeriene pe Telegram. Potrivit ucrainenilor, acesta este al 306-lea avion rusesc doborât de la începutul războiului.

„Unitățile forțelor de rachete antiaeriene ale Forțelor Aeriene au distrus miercuri un bombardier rusesc Su-24M. S-a întâmplat în jurul orei 1:30 a.m. în direcția Bakhmut”, s-au lăudat Forțele Aeriene Ucrainene pe Telegram.

Bombardierele Sukhoi Su-24 sunt proiectate să atace ținte la sol și să lupte pe orice vreme. Uniunea Sovietică a început să le folosească din a doua jumătate a anilor '60.

Ucraina susține că a distrus în total 306 avioane rusești și 291 elicoptere de la începutul războiului, care durează de mai bine de 13 luni.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel