MiG-31, în stratosferă. Rușii spun că au simulat în premieră o misiune de interceptare și luptă la o asemenea altitudine - VIDEO

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:

Rușii se laudă că au efectuat în premieră misiuni de interceptare și luptă cu avioane MiG-31BM, în stratosfera Pământului.

Avioanele MiG-31 care au luat parte la exercițiu fac parte din flota rusă din Pacific și au efectuat manevrele în Peninsula Kamchatka, Extremul Orient rus.

Potrivit agenției de presă TASS, avioanele MiG-31BM au ajuns în stratosferă, unde au simulat interceptarea unei aeronave inamice care, conform scenariului, a pătruns în spațiul aerian al Rusiei. Totodată, s-a simulat și o situație de luptă aeriană. Pentru ca misiunea să fie mai dificilă, avioanele MiG-31BM nu au fost ajutate de sistemele de apărare de la sol, potrivit Moscovei.

Rușii susțin că avioanele MiG-31BM care au luat parte la misiune au zburat la o altitudine de peste 20 de kilometri și cu o viteză de 2.500 de kilometri pe oră. 

MiG-31BM este o versiune upgradată a interceptorului supersonic MiG-31, fiind dotat cu un nou sistem de control al armamentului, dar și cu un radar mult mai performant.

Ministerul Apărării din Rusia a publicat un material video cu aeronavele MiG-31BM, material preluat de media din Rusia. Din imaginile filmate de camerele din cabină s-au dat publicității doar câteva secunde în care se poate observa decolarea și zborul în stratosferă.

VIDEO - MiG-31, în stratosfera Pământului:

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel