MiG-31, în stratosferă. Rușii spun că au simulat în premieră o misiune de interceptare și luptă la o asemenea altitudine - VIDEO

Darius Muresan / 20 aug 2019 / 17:17

Rușii se laudă că au efectuat în premieră misiuni de interceptare și luptă cu avioane MiG-31BM, în stratosfera Pământului.

Avioanele MiG-31 care au luat parte la exercițiu fac parte din flota rusă din Pacific și au efectuat manevrele în Peninsula Kamchatka, Extremul Orient rus.

Potrivit agenției de presă TASS, avioanele MiG-31BM au ajuns în stratosferă, unde au simulat interceptarea unei aeronave inamice care, conform scenariului, a pătruns în spațiul aerian al Rusiei. Totodată, s-a simulat și o situație de luptă aeriană. Pentru ca misiunea să fie mai dificilă, avioanele MiG-31BM nu au fost ajutate de sistemele de apărare de la sol, potrivit Moscovei.

Rușii susțin că avioanele MiG-31BM care au luat parte la misiune au zburat la o altitudine de peste 20 de kilometri și cu o viteză de 2.500 de kilometri pe oră. 

MiG-31BM este o versiune upgradată a interceptorului supersonic MiG-31, fiind dotat cu un nou sistem de control al armamentului, dar și cu un radar mult mai performant.

Ministerul Apărării din Rusia a publicat un material video cu aeronavele MiG-31BM, material preluat de media din Rusia. Din imaginile filmate de camerele din cabină s-au dat publicității doar câteva secunde în care se poate observa decolarea și zborul în stratosferă.

VIDEO - MiG-31, în stratosfera Pământului:

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy