MiG-29, abandonat nu doar de România, ci și de ruși. Câțiva vloggeri s-au strecurat și au filmat într-o fabrică de asamblare (Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Câțiva vloggeri ruși au reușit să se strecoare într-o fabrică de asamblare a celebrelor avioane sovietice MiG-29 Fulcrum.

Imaginile au fost postate pe platforma YouTube de către vloggerul cunoscut sub numele de Den Stalk și analizate de cei de la Defence-Blog. Vloggerii ruși au reușit să pătrundă în fabrica de asamblare de lângă Moscova fără ca cineva să îi oprească. 

Sursa citată precizează că aceștia au reușit să pătrundă în fabrică printr-o gaură în gard. S-au plimbat nestingheriți prin clădirile uzinei, fără să fie opriți măcar de un singur paznic.

Imaginile sunt grăitoare și arată vremea aeronavelor MiG-29, unele din cele mai bune fabricate de sovietici, a trecut. 

Aeronavele MiG-29 au fost și în dotarea Forțelor Aeriene Române. S-a încercat vânzarea sau modernizarea acestora, dar în 2003 aeronavele au fost retrase oficial, Guvernul optând pentru modernizarea programului MiG-21 LanceR.

În imaginile publicate de vloggerul rus se pot observa halele abandonate ale fabricii unde se regăsesc lăzi și cutii cu piese pentru MiG-29, fuselaje și zeci de radom-uri din fibră de sticlă.

 

România a abandonat și ea aeronavele MiG-29

 

2. MiG-29 Sni... (mig-29-sniper_86642100.jpg)

Foto: MiG-29 Sniper, sursă foto: Wikipedia

MiG-29 Fulcrum a fost și în dotarea Forțelor Aeriene Române. În decembrie 1989, chiar înainte de Revoluție, patru aeronave MiG-29 au ajuns în România, aduse de piloți sovietici. Au fost în total 21 de aparate, din care 17 cu comandă simplă și 4 cu dublă comandă.

La jumătatea anilor 1990 aeronavele MiG-20 ale României au fost propuse pentru modernizare, iar un prim contract de cooperare industrială a fost semnat între companiile Daimler Chrysler Aerospace, din Germania, Elbit Systems, din Israel și Aerostar Bacău.

A ieșit un prototip care a primit denumirea de MiG-29 Sniper, care a fost realizat la standarde de interoperabilitate NATO. Până la urmă planul nu a fost implementat iar prototipul aeronavei MiG-29 Sniper este expus din 2009 la Muzeul Aviației din București.

Ultimul zbor a avut loc în 2001. Programul de modernizare a însemnat implementarea unui pachet cu noi sisteme mecanice și electrice și înlocuirea unor sisteme mai vechi. Din considerente economice, programul a fost stopat.

De-a lungul timpului MiG-29 ale ROAF au fost implicate în trei accidente.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel