MiG-21 LanceR a făcut senzație la Ostrava, în Cehia, la evenimentul „Zilele NATO” (Video)

S.I. Catalin / 23 sep 2019 / 20:40

Aeronavele Forțelor Aeriene Române au făcut spectacol la Ostrava, în Cehia, la evenimentul „Zilele NATO”.

În perioada 19-23 septembrie 2019, Forțele Aeriene Române au participat la ,,Zilele NATO la Ostrava", eveniment public anual, organizat pe aeroportul ,, Leoš Janáček " din Ostrava, Cehia, se precizează intr-un comunicat al roaf.ro.

Forțele Aeriene Române au participat la eveniment cu peste 70 de militari, piloți și personal tehnic, precum și cu două avioane MiG-21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, două avioane IAR-99 Șoim, două elicoptere IAR-330 SOCAT din dotarea Bazei 95 Aeriene și un avion C-27J Spartan din dotarea Bazei 90 Transport Aerian.

Avioanele MiG-21 LanceR au făcut spectacol pe cer în Cehia, la Ostrava, la „NATO Days"

Participarea Forțelor Aeriene Române la acest eveniment contribuie la promovarea imaginii acestora și a profesionalismului aviatorilor români în plan euroatlantic, precum și la consolidarea relațiilor bilaterale în plan politico-militar.

,,Zilele NATO la Ostrava" reprezintă un eveniment public anual, organizat pe aeroportul ,,Leoš Janáček" din Ostrava, Cehia, eveniment cuplat cu ,,Ziua Forțelor Aeriene Cehe", constituindu-se în evoluții dinamice și expoziții statice ale forțelor armate din statele participante, atât membre NATO cât și state partenere ale Alianței.

Începând cu anul 2014, la fiecare ediție, unul dintre statele participante primește statutul de națiune partener special. Pentru anul 2019, invitația de asumare a acestui rol a fost adresată României, ceea ce presupune o participare augmentată cu personal și tehnică, comparativ cu prezența la edițiile anterioare (2009, 2010, 2012 și 2016).

Ediția din acest an marchează împlinirea a 30 de ani de la căderea comunismului, atât în Republica Cehă cât și în România, precum și aniversarea aderării la NATO pentru Republica Cehă 20 de ani iar pentru România -15 ani.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy