Mica flotă de bombardiere B-2 Spirit va pierde o aeronavă pentru că nu este rentabil pentru U.S. Air Force să o repare

DefenseRomania Team |
Data publicării:
B-2 Spirit, sursă foto: US Air Force
B-2 Spirit, sursă foto: US Air Force

U.S. Air Force a decis să renunțe la repararea unuia dintre bombardierele sale stealth care anterior suferise un accident, potrivit raportului anual al Pentagonului privind organizarea forțelor aeriene. "În anul fiscal 2025 [începând cu 1 octombrie 2024], B-2 va fi vândut din cauza unui accident/avarie la sol a cărui reparație este probabil nerentabilă", a precizat Departamentul american al Apărării într-un comunicat.

 

După cum notează The War Zone, raportul nu conține informații suplimentare despre retragerea bombardierului invizibil B-2 Spirit și nici nu oferă informații despre costul probabil al reparației acestuia. De asemenea, nu este clar ce se va întâmpla cu avioanele scoase din uz.

De asemenea, nu se precizează la ce aeronavă anume se face referire. Cel mai probabil, va fi vorba de bombardierul care a efectuat o aterizare de urgență în decembrie 2022 și a suferit daune destul de serioase, când Statele Unite au fost nevoite să suspende operarea aproape întregii flote de bombardiere invizibile B-2 timp de aproximativ șase luni.

Un alt B-2 a fost implicat într-un accident similar cu un an mai înainte, în 2021. În cele din urmă, această aeronavă a fost readusă în serviciu, dar în 2022 a fost trimisă la uzina Northrop Grumman pentru revizie. Este mai puțin probabil, dar există o opțiune ca USAF să fi decis să oprească lucrările și să spună adio acestui avion deosebit de important.

În total (inclusiv aeronava avariată), Forțele Aeriene ale SUA au în inventar 20 de bombardiere B-2, iar astăzi se știe că niciunul dintre celelalte 18 avioane nu a fost grav avariat. În total, au fost construite 21 de aeronave, dintre care una a fost pierdută în 2021 în urma unui accident aviatic.

Nu se știe încă cât a investit deja U.S. Air Force în repararea avionului prăbușit în 2021, dar, în general, restaurarea acestor aeronave este extrem de dificilă și costisitoare. În cele din urmă, este neprofitabilă investiția în B-2, având în vedere că Statele Unite lucrează la producția celor mai recente bombardiere invizibile B-21 Raider de generația a VI-a, de ultimă generație.

Cu toate acestea, SUA intenționează să își modernizeze flota de B-2 - la începutul acestei luni s-a raportat că Northrop Grumman a primit 7 miliarde de dolari pentru modernizarea și întreținerea acestor bombardiere.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel