MI6 va recruta şi descendenţi ai imigranţilor

Sebastian Florea |
Data publicării:

Serviciul britanic de spionaj MI6 va permite, în premieră, recrutarea de angajaţi descendenţi ai imigranţilor

MI6, serviciul britanic de informaţii externe va permite, în premieră, recrutarea unor angajaţi descendenţi ai imigranţilor şi va lansa, tot în premieră, un clip promoţional la televiziune.

Directorul serviciului, Alex Younger, a anunţat că renunţă la regula conform căreia noii recruţi trebuie să provină din părinţi născuţi amândoi în Marea Britanie şi că de acum înainte li se va cere doar să fie născuţi în Regatul Unit. În efortul de a creşte "diversitatea" personalului, MI6 vrea de asemenea să încurajeze angajarea de femei cu copii, persoane de culoare şi provenite din rândul minorităţilor etnice.

"Vreau să profit de această ocazie pentru a risipi miturile care-i fac adesea pe potenţialii candidaţi să se autoexcludă", a declarat presei Alex Younger. "Mesajul meu este simplu: nu există un ofiţer MI6 'standard', dacă ai ce trebuie, depune-ţi candidatura", a adăugat el.

MI6 - pentru care lucrează, în faimoasa serie de ficţiune, şi celebrul agent 007 - urma de altfel să lanseze joi seara prima sa reclamă televizată din cei 109 ani de istorie a agenţiei.

În clip, o mamă cu un copil mic se uită la un rechin într-un acvariu. "Suntem ofiţeri de spionaj, dar nu facem ce crezi tu că facem. Contează nu să poţi rămâne calm în bazinul cu rechini, ci să poţi găsi indiciile ascunse", spune o voce, pentru a conchide: MI6 - în secret, suntem ca tine".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel