Serviciile britanice remarcă faptul că rușii nu mai lansează rachete asupra Ucrainei. În Rusia se vorbește despre o ofensivă majoră pentru ruperea frontului

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Armata rusă / ministerul apărării
Armata rusă / ministerul apărării

În ultima perioadă Rusia nu a mai lansat practic lovituri cu rachete asupra teritoriului Ucrainei, în timp ce dronele kamikaze de tip Shahed (Geran) au fost folosite, în principal, pe timp de noapte.

Potrivit serviciului de informații britanic MI6, citat și de publicația americană Newsweek.com, rușii au atacat în ultimul timp masiv Ucraina, dar doar cu drone. Astfel, au fost lovite puncte de infrastructură critică și energetică. Nu au mai fost folosite rachete, astfel că există speculații privind la creșterea rezervelor de rachete.

Potrivit interpretării date informațiilor furnizate de serviciile secrete britanice de către portalele ruse de propagandă, armata rusă se pregătește pentru o operațiune ofensivă majoră, cu străpungerea frontului, și o încercare de a intra în spațiul operațional. Cei de la Topwar.ru susțin că toate acțiunile ofensive aflate în prezent curs de desfășurare reprezintă, în esență, o etapă pregătitoare pentru acest lucru.

În plus, în Rusia cresc rezervele de rachete și drone kamikaze, care vor fi folosite pentru lovirea pozițiilor și zonelor din spatele frontului aparținând Forțelor Armate ale Ucrainei, înainte de începerea ofensivei.

Se estimează că ofensiva Forțelor Armate ale Federației Ruse va fi declanșată la sfârșitul primăverii - începutul verii acestui an și va avea ca scop străpungerea liniei de apărare Selidovo - Pokrovsk, la care vor trebui să ajungă trupele ruse, continuând acțiunile ofensive în direcția Avdiivka.

 

Rușii forțează și desfășoară, în prezent, cea mai intensă campanie de asalt asupra pozițiilor ucrainene

 

2. Foto: Mini... (rusia-armata-rusa-ucraina-razboi_57908500.png)

Foto: Ministerul Apărării din Rusia

Trupele ruse forțează și desfășoară, în prezent, cea mai intensă campanie de asalt din acest război asupra pozițiilor ucrainene, cu excepția primelor zile de invazie când fizionomia operațiilor a fost complet diferită.

După ce liderii ucraineni și cei din țările partenere atrag, de mai bine de două luni, atenția asupra crizei munițiilor de artilerie, forțele ruse încearcă să exploateze acest moment, posibil unic, și au intensificat în ultimele trei săptămâni atacurile la un ritm nemaîntâlnit.

Pe direcția operativ-strategică Tavria (zonele Avdiivka-Marinka, Vugledar și Orikhiv/Zaporojie) situația este extrem de dificilă pentru militarii ucraineni. Iar pe direcția Hortiția lucrurile stau la fel.

Dar, ritmul ridicat de ofensivă al rușilor are și costuri care nu sunt deloc scăzute. Crezând că ucrainenii sunt într-o situație disperată cu muniția, forțele ruse au început să forțeze pe toată linia frontului, aruncând în luptă tot mai mulți militari și tehnică de luptă, fără să se uite la pierderi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel