MH17. Racheta care a doborât zborul MH17 aparținea unei brigăzi militare rusești

Cristina Alexandrescu |
Data actualizării: | Data publicării:
MH17. Racheta care a doborât zborul MH17 aparținea unei brigăzi militare rusești
MH17. Racheta care a doborât zborul MH17 aparținea unei brigăzi militare rusești

Racheta care a doborât avionul Malaysia Airlines în 2014, în estul Ucrainei, aparținea unei brigăzi rusești. Aceasta este concluzia la care au ajuns anchetatorii, potrivit Daily Star.

Echipa de investigatori care s-a ocupat de acest caz în ultimii patru ani a făcut publice dovezi care arată că racheta cu care a fost doborât zborul MH 17 aparținea Brigăzii Anti-Aeriene 53 a Rusiei.

Wilbert Paulissen, unul dintre investigatori, a declarat la o conferință din Utrecht că noile dovezi confirmă faptul că lansatorul rachetei BUK a fost adus pe teritoriul Ucrainei și dus înapoi în Rusia după ce avionul a fost doborât.

La bord erau 298 de pasageri

Zborul MH 17 decolase din Amsterdam cu destinația Kuala Lumpur, iar la bord se aflau 298 de pasageri. Avionul, un Boeing 777 aparținând companiei aeriene Malaysia Airlines, a fost pus la pământ în spațiul aerian de deasupra Donețkului.

Pilotul s-a sinucis

Pilotul militar ucrainean acuzat de Rusia că a provocat, în iulie 2014, prăbuşirea cursei Malaysian Airlines MH17 s-a sinucis, împuşcându-se cu un pistol, conform presei din Ucraina, care citează surse din poliţie, scrie BBC.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel