Mesaj pentru China? Cea mai mare desfăşurare de avioane F-22 Raptor la un exerciţiu militar în vestul Pacificului

S.I. Catalin |
Data publicării:

Forţele Aeriene ale Statelor Unite vor trimite luna aceasta peste douăzeci de avioane de luptă stealth F-22 la un exercițiu în vestul Pacificului, o desfășurare de forţe neobișnuit de mare despre care analiștii militari spun că trimite un mesaj puternic pentru China.

Forțele Aeriene SUA, dislocate în Hawaii, au declarat că 25 de avioane F-22 din Hawaii Air Naţional Guard (HI ANG) și din baza Elmendorf-Richardson, Alaska vor fi desfășurate luna aceasta în insulele Guam și Tinian pentru a participa la manevre aeriene în cadrul exerciţiului Pacific Iron 2021.

Generalul Ken Wilsbach, comandantul Forțelor Aeriene din Pacific a declarat pentru CNN că US Air Force nu a avut niciodată atât de multe avioane F-22 Raptor desfășurate în zona de operații a Forțelor Aeriene din Pacific.

Carl Schuster, în prezent analist militar și fost director în cadrul Comandamentului Indo-Pacific al Statelor Unite a precizat că până acum US Air Force obişnuia să desfăşoare în Pacific între 6 şi 12 avioane F-22 Raptor.

Schuster este de parere că desfășurarea unui număr mare de avioane F-22 pentru exerciţiul Pacific Iron 2021 transmite un puternic mesaj de descurajare pentru China, într-un moment în care relațiile Washington şi Beijing sunt destul tensionate

Schuster a precizat pentru CNN că Forțele Aeriene SUA, discutate în Pacific, vor să demonstreze că pot desfășura în teatrul de operaţii, într-un timp scurt, mai multe avioane de generaţia a V-a decât are China în prezent în întregul său inventar.

Forțele Aeriene Chineze dispun de aproximativ 20-24 de avioane de generaţia a V-a, a spus Schuster, dar a menționat că Beijingul îşi îmbunătăţeşte capacităţile militare într-un ritm rapid.

US Air Force dispune de o flotă de 180 de avioane F-22, deși doar aproximativ jumătate sunt capabile să desfăşoare misiuni în același timp din cauza costurilor mari pentru mentenanţa. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel