Mesaj pentru China? Cea mai mare desfăşurare de avioane F-22 Raptor la un exerciţiu militar în vestul Pacificului

S.I. Catalin / 17 iul 2021 / 13:05

Forţele Aeriene ale Statelor Unite vor trimite luna aceasta peste douăzeci de avioane de luptă stealth F-22 la un exercițiu în vestul Pacificului, o desfășurare de forţe neobișnuit de mare despre care analiștii militari spun că trimite un mesaj puternic pentru China.

Forțele Aeriene SUA, dislocate în Hawaii, au declarat că 25 de avioane F-22 din Hawaii Air Naţional Guard (HI ANG) și din baza Elmendorf-Richardson, Alaska vor fi desfășurate luna aceasta în insulele Guam și Tinian pentru a participa la manevre aeriene în cadrul exerciţiului Pacific Iron 2021.

Generalul Ken Wilsbach, comandantul Forțelor Aeriene din Pacific a declarat pentru CNN că US Air Force nu a avut niciodată atât de multe avioane F-22 Raptor desfășurate în zona de operații a Forțelor Aeriene din Pacific.

Carl Schuster, în prezent analist militar și fost director în cadrul Comandamentului Indo-Pacific al Statelor Unite a precizat că până acum US Air Force obişnuia să desfăşoare în Pacific între 6 şi 12 avioane F-22 Raptor.

Schuster este de parere că desfășurarea unui număr mare de avioane F-22 pentru exerciţiul Pacific Iron 2021 transmite un puternic mesaj de descurajare pentru China, într-un moment în care relațiile Washington şi Beijing sunt destul tensionate

Schuster a precizat pentru CNN că Forțele Aeriene SUA, discutate în Pacific, vor să demonstreze că pot desfășura în teatrul de operaţii, într-un timp scurt, mai multe avioane de generaţia a V-a decât are China în prezent în întregul său inventar.

Forțele Aeriene Chineze dispun de aproximativ 20-24 de avioane de generaţia a V-a, a spus Schuster, dar a menționat că Beijingul îşi îmbunătăţeşte capacităţile militare într-un ritm rapid.

US Air Force dispune de o flotă de 180 de avioane F-22, deși doar aproximativ jumătate sunt capabile să desfăşoare misiuni în același timp din cauza costurilor mari pentru mentenanţa. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy