Meleşcanu, mesaj tranșant: Vreau să vă spun foarte deschis

Meleșcanu
Meleșcanu

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, consideră că este dreptul fiecărui oficial din interiorul structurilor europene să-şi exprime puncte de vedere despre statele membre, dar atrage atenţia că trebuie să aibă la bază o documentare solidă.

"Vreau să vă spun foarte deschis că este dreptul fiecărui oficial, mai mare sau mai mic, din interiorul structurilor europene, să-şi exprime puncte de vedere. Lucrul cel mai important este să aibă la bază o documentare solidă pentru a-şi prezenta respectivele afirmaţii", a spus marţi Meleşcanu la Clubul Diplomatic Român, la conferinţa comună cu omologii săi din Polonia şi Turcia, la finalul reuniunii trilaterale România-Polonia-Turcia.

Şeful diplomaţiei române pledează pentru continuarea dialogului cu Comisia Europeană pentru oferirea tuturor elementelor necesare.

"Din punctul de vedere, considerăm că cea mai bună modalitate este continuarea dialogului cu Comisia Europeană şi oferirea tuturor elementelor necesare pentru a-şi face o impresie şi o părere cât mai apropiată de adevăr. Sunt în favoarea continuării acestui dialog", a încheiat Meleşcanu.

Proiectul european este în "pericol de moarte" din cauza unor adversari din interiorul şi exteriorul UE, a susţinut comisarul european pentru buget, Günther Oettinger, citat într-un articol publicat de Politico.eu.

El a apreciat că o aprobare rapidă a viitorului cadru bugetar multianual al UE de către liderii naţionali şi de Parlamentul European va arăta dacă Europa mai este capabilă de acţiune în faţa unor asemenea provocări

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel