Medvedev: Unii politicieni americani au încercat să folosească protestele BLM pentru a zdruncina SUA din interior

Eduard Pascu |
Data publicării:

Politicienii care au înțeles protestele Black Lives Matter din Statele Unite au încercat să cutremure sistemul din interior, crede vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitry Medvedev.

"Bineînțeles, toate acestea au fost gândite din interior într-o anumită măsură. În mod clar, anumiți politicieni sperau să folosească aceste proteste pentru a zdruncina sistemul SUA din interior. Dar acest lucru este foarte greu de făcut", a declarat el într-un interviu, transmite TASS.

Medvedev a spus că în Statele Unite exista un sistem robust cu o vastă experiență a democrației. "Dar au și probleme enorme. Tot ceea ce se întâmplă acolo este o consecință a acestor probleme", crede el.

Medvedev este sigur că problemele sistemului politic american se află în acest sistem ca atare.

După alegerile prezidențiale, crede Medvedev, sistemul SUA a redobândit ”o formă relativ echilibrată, chiar și în ciuda acestor contradicții”. Printre acestea, el a menționat chiar mecanismul electoral, care permite unui candidat care adună de fapt mai puține voturi să devină președinte.

Medvedev a reamintit conversația sa cu fostul consilier prezidențial american pentru securitate națională Condoleezza Rice, care, ca răspuns la o remarcă despre defectele mecanismului electoral, a spus că a rămas neschimbată timp de 200 de ani: ”Știți, suntem obișnuiți cu acest sistem și credem că este unul bun."

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel