Medicii militari români, decorați cu medalia „Pentru consolidarea frăţiei de arme” de Ministerul Apărării din R. Moldova

DefenseRomania Team / 16 mai 2020 / 11:49

Ministrul Apărării din Republica Moldova Alexandru Pînzari a decorat cu medalia „Pentru consolidarea frăţiei de arme" grupul de medici militari, veniți din România, pentru a ajuta specialiștii moldoveni în lupta cu noul COVID-19, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Republicii Moldova.

Distincțiile au fost oferite cu prilejul încheierii misiunii acestora în Republica Moldova, potrivit portalului Deschide.md, și în semn de apreciere a sprijinului oferit medicilor moldoveni din instituțiile strategice în combaterea pandemiei legate de răspândirea coronavirusului.

În cadrul ceremoniei de decorare, care a avut loc la sediul Ministerului Apărării moldovean, Alexandru Pînzari le-a mulțumit celor 12 medici militari de peste Prut pentru sacrificiul și actul de curaj pe care l-au demonstrat pentru cetățenii Republicii Moldova. „Ne-ați oferit un sprijin de care aveam atâta nevoie. Faptul că ați fost departe de familiile și copiii voștri pentru a ajuta alte familii este demn de toată admirația și recunoștința noastră. Sănătate vă dorim și misiuni îndeplinite cu succes!", a spus ministrul Apărării.

Amintim că în urmă cu 2 săptămâni, o echipă formată din 42 de medici și asistenți medicali din cadrul Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Sănătății a sosit în Republica Moldova pentru a sprijini personalul medical din țara noastră în lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

Aceștia au acordat, alături de colegii moldoveni, asistență medicală și îngrijire pacienților infectați și au instruit personalul medical din instituțiile din Bălți, Chișinău și Cahul.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy