Medici din Garda Națională SUA, acțiune umanitară în Delta Dunării

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Un grup alcătuit din medici militari din Forţele Navale Române şi personal medical al Gărzii Naţionale din statul Alabama, SUA oferă, în perioada 1-6 septembrie, servicii medicale gratuite în câteva localităţi izolate din Delta Dunării, transmite MApN.

Obiectivul principal al acestei acţiuni îl reprezintă diversificarea metodelor de instruire ale personalului medical şi a modalităţilor de acţiune în sprijinul populaţiei civile.

Luni, 2 septembrie, caravana medicală a început misiunea în localitatea C.A. Rosetti, unde au fost consultate circa 100 de persoane. Cele 23 de cadre medicale militare au instalat un ambulatoriu care a fost împărţit în săli de triaj, de recoltare sânge şi de consultaţii (medicină internă, oftalmologie, medicină dentară şi pediatrie). Localnicii au beneficiat de servicii medicale gratuite şi au primit informaţii referitoare la măsurile de acordare a primului ajutor şi la de igienă orală. Până la sfârşitul săptămânii, sunt programate acţiuni specifice în localităţile Cardon, Sfiştofca, Letea şi Sulina.

Activitatea desfăşurată de către personalul medical din Forţele Navale Române şi din statul american Alabama se înscrie în sfera acţiunilor umanitare, în sprijinul populaţiei civile din zonele izolate ale Deltei Dunării, iar suportul logistic este asigurat de către militarii Regimentului 307 Infanterie Marină din Babadag. De asemenea, acţiunea medicilor militari români şi americani subliniază importanţa interoperabilităţii bilaterale, în cadrul parteneriatului strategic româno-american, şi consolidează modalităţile de reacţie din domeniul măsurilor de apărare colectivă al NATO.

Vezi și: Amplu exercițiu militar pe Dunăre

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel