Marocul așteaptă primirea a 25 de avioane americane de luptă F-16

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Marocul așteaptă primirea a 25 de avioane de vânătoare F-16 din Statele Unite în valoare de 4 miliarde de dolari. Forțele Aeriene Regale Marocane fac pregătiri necesare pentru primirea avioanelor de luptă produse de compania americană Lockheed Martin, extinzându-și bazele aeriene Ben Guerir și Ben Slimane.

Autoritățile marocane au încheiat acorduri cu companii americane pentru echiparea celor două baze aeriene, inclusiv proiectarea de instalații și infrastructură de sprijin, instalații de simulare și securitate a zborului, depozite, precum și sisteme electronice pentru a asigura screening-ul de securitate.

Departamentul de Stat al SUA a aprobat în 2019 vânzarea către Maroc a acestor avioane de luptă, împreună cu alte echipamente, dar data livrării nu a fost încă stabilită.

Site-ul Hespress a relatat că avioanele de luptă americane vor sosi în Regat în 2024, dar o sursă informată a declarat că există o întârziere în program și că aparatele ar putea ajunge între 2025 și 2027.

Trebuie remarcat faptul că Statele Unite au acordat prioritate exportului acestor aparate către Taiwan și țările din Golful Persic.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel