Mark Milley, vizită fulger la baza americană din Wiesbaden, unde se antrenează militarii ucraineni

Nicolae Iordan |
Data actualizării: | Data publicării:
Generalul Mark Milley
Generalul Mark Milley

Statele Unite găzduiesc, la o bază americană din Germania, exerciții de planificare a războiului pentru militarii ucraineni, care să-i ajute să ia deciziile corecte pe câmpul de luptă.

Exercițiul, care se întinde pe parcursul a mai multor zile, se desfășoară într-o locație aparținând bazei americane din Wiesbaden, Germania, care a fost vizitată, pe 2 martie, de Șeful Statului Major Interarme al Forțelor Armate americane, generalul Mark Milley.

Oficialii americani au refuzat să vorbească despre potențialele scenarii de luptă pe care armata ucraineană le testează în timpul manevrelor și care includ activități intelectuale de evaluare a diferitelor cursuri de acțiune.

"Nimeni nu stă acolo și le spune ucrainenilor: Mergeți la stânga sau la dreapta, faceți asta sau asta", a declarat Milley reporterilor care au mers cu el în Germania. "Nu aceasta este sarcina comunității internaționale. Tot ce facem este să pregătim cadrul și tehnica care să le permită ucrainenilor să învețe singuri, să învețe pe baza diferitelor situații sau scenarii", a declarat Mark Milley.

Generalul Darrell Williams, comandantul Forțelor Terestre americane din Europa, a lăudat zecile de militari ucraineni care au participat la pregătire, spunând că sunt "cu adevărat geniali".

Exercițiile au loc după trecerea unui an de la invadarea Ucrainei de către Rusia pe 24 februarie și în timp ce cresc speculațiile cu privire la atacurile pe care Kievul și Moscova le-ar putea încerca în al doilea an de război.

Milley și-a exprimat optimismul cu privire la armata ucraineană, dar a recunoscut că o așteaptă o luptă grea. "Am mare încredere în voința Ucrainei de a rezista. În cele din urmă, cred că rezultatul va fi o Ucraina liberă, independentă și suverană", a concluzionat Șeful Statului Major Interarme al Forțelor Armate americane.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel