Marinarii ucraineni de pe navele capturate, transferați într-o închisoare din Moscova

Tudor Curtifan / 29 noi 2018 / 18:23

Marinarii ucraineni luați prizonieri duminică în largul Crimeii, după ce garda de coastă rusă a interceptat trei nave ale armatei ucrainene, au fost transferaţi într-o închisoare la Moscova.

''Au fost transferaţi la închisoarea Lefortovo la Moscova'', a declarat avocatul Gemil Temişev, precizând că deţine aceste informaţii de la ''avocaţi din Lefortovo'', o celebră închisoare din capitala rusă. 

''Marinarii au fost transferaţi cu avionul la Moscova'' după-amiază, ''probabil că au aterizat deja'', a precizat o avocată, Emine Avamilieva. 

Potrivit lui Temişev, el şi alţi avocaţi au încercat să-şi vadă clienţii în centrul de detenţie unde erau păziţi la Simferopol, capitala Crimeii, dar nu li s-a dat voie să intre acolo. 

Cei doi avocaţi nu au precizat dacă toţi marinarii au fost transferaţi la Moscova, îndeosebi cei trei răniţi care sunt spitalizaţi în micul oraş Kerci, aproape de locul confruntării. 

Un tribunal din Simferopol i-a plasat în detenţie provizorie, până pe 25 ianuarie 2019, pe cei 24 de marinari făcuţi prizonieri în cursul confruntării din largul Crimeii. 

Ucraina a calificat miercuri drept ''barbarie'' detenţia lor ''ilegală''. Kievul consideră că marinarii sunt ''prizonieri de război'' şi cere eliberarea lor ''imediată'', potrivit unui comunicat al diplomaţiei ucrainene.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy