Marinarii militari, la festivităţile dedicate Zilei Drapelului Naţional

Mircea F. Cristian / 26 iun 2018 / 07:50

Marinarii militari participă marţi, la ceremoniile militare şi religioase organizate de autorităţile locale, cu ocazia sărbătoririi Zilei Drapelului Naţional, în garnizoanele de marină, informează Statul Major al Forţelor Navale (SMFN) Române.

La Constanţa, Ziua Drapelului Naţional va fi celebrată în cadrul unui ceremonial militar şi religios pe parcursul căruia Drapelul Tricolor va fi binecuvântat de către un preot militar şi va fi ridicat pe catarg, în acordurile Imnului Naţional al României, de la ora 10.00, la Comandamentul Flotei, de pe faleza Cazinoului.

Ceremoniale similare vor fi organizate şi la Tulcea, de la ora 10.00, în Piaţa Tricolorului, la Monumentul eroilor din oraşul Babadag, la ora 9.00, şi la Brăila - ora 9.00, la Catedrala Naşterii Maicii Domnului şi în Piaţa Independenţei. În Bucureşti, reprezentanţii SMFN vor participa la ceremonia publică din Piaţa Tricolorului, de la ora 9.30.

Tot la Constanţa, primăria va organiza, în Piaţa Ovidiu, începând cu ora 19.00, concertul extraordinar "Ziua Tricolorului".

Potrivit organizatorilor, pe scena amenajată în faţa Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie, va urca naistul Nicolae Voiculeţ, în cadrul unui concert ce face parte din Turneul "România100", pe care artistul îl susţine în oraşele patriei cu ocazia Celebrării Centenarului Marii Uniri. Solistul, Nicolae Voiculeţ, va fi acompaniat de orchestra sa, "România", şi de Fanfara Gărzii de Onoare a Jandarmeriei Române.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy