Rusia ar fi pierdut o altă navă a Flotei ruse din Marea Neagră: Ce spune Marina ucraineană despre explozia navei Pavel Derzhavin

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

La 11 octombrie, Pavel Derzhavin, o navă de patrulare a Flotei Rusiei din Marea Neagră, a fost avariată în Marea Neagră, în apropiere de portul Sevastopol aflat sub ocupaţie rusă. Dmitro Pletenchuk, purtător de cuvânt al Marinei ucrainene, a confirmat în direct la Radio Europa Liberă.

,,Sunteți primele persoane cărora le confirm acest lucru în mod oficial astăzi că (n.r. nava rusa) a fost avariată. Nu vă pot da informații despre circumstanțele acestui incident, să îi spunem așa, dar este real", a precizat Dmitro Pletenchuk.

Ieri, mass-media ucraineana a anunțat că o navă din cadrul clasei Proiect 22160, pe hârtie nave de patruale, dar considerate corvete, a sărit în aer în Sevastopol, Crimeea. E vorba de nava Pavel Derzhavin. 

Anunțul a fost făcut de către un oficial ucrainean, preluat de presa din Ucraina. Citat de Dumskaya și Focus, Anton Gerashenko, consilier al Ministrului Afacerilor Interne de la Kiev, a anunțat că nava rusă Pavel Derzhavin a făcut „bum” în Sevastopol.

Pletenchuk a precizat că Pavel Derzhavin este o navă a marinei ruse, deși marina ucraineană a avut o navă cu același nume: "Au același nume. Din câte îmi amintesc, a fost un moment foarte interesant înainte de război. Pot spune doar că nu este vorba de nava ucraineană", a declarat el.

Mass-media ucraineană și canalele Telegram au raportat ieri că nava Pavel Derzhavin a explodat din motive necunoscute în timp ce se afla în apropiere de Sevastopol.

Canalul de telegrame Krymskiy Veter (Vântul Crimeii) a declarat că abonații săi publicat mesaje care faceau referire la mai multe explozii pe care le-au auzit ieri în jurul orei 10:00.

Trebuie precizat că Ministerul rus al Apărării nu a făcut niciun comentariu pe această temă, dar nici nu trebuie să ne aşteptăm la o confirmare, deoarece în cazurile anterioare când mai multe nave ale Forţelor Navele Ruse din Marea Neagră au fost distruse sau avariate, comunicarea ruşilor a fost mai mult o companie de dezinformare.


DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel