Marina Tauber, reținută direct de pe aeroport în R. Moldova. „Blonda lui Putin” încerca să ajungă în Israel, unde se află și Ilan Șor

Darius Muresan |
Data publicării:
Foto: Marina Tauber @OfficialFacebook
Foto: Marina Tauber @OfficialFacebook

Deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a fost oprită pe Aeroportul Internațional Chișinău în timp ce încerca să părăsească teritoriul R.Moldova. 

Marina Tauber a fost reținută la Aeroportul Internațional Chișinău în rută spre Tel Aviv, Israel prin Istanbul, Turcia, notează Radio Chișinău.

Marina Tauber e cercetată penal ea mai fiind în arest pentru finanțări ilegale. Ea este membră a partidului pro-rus Șor și una dintre organizatorii protestelor de la Chișinău care au ca scop răsturnarea guvernului pro-european și blocarea drumului pro-UE al R. Moldova.

La baza reținerii a stat ordonanța procurorului din Procuratura Anticorupție, emisă tot astăzi, pe motiv că învinuita a încălcat condițiile prevăzute de măsurile preventive aplicate în privința ei (conform art. 170 Codul de procedură penală), anunță Procuratura Anticorupție.

La 28 aprilie 2023, Procuratura Anticorupție a depus un demers la judecătorul de instrucție să fie înlocuită măsura preventivă liberarea provizorie sub control judiciar cu arest preventiv pe motiv că Tauber a încălcat condițiile măsurii preventive.

Tot vineri, 28 aprilie, avocatul învinuitei a primit o copie a demersului. Pe 29 aprilie 2023, Tauber a solicitat să fie amânată ședința de judecată ca să poată călători în Israel. Considerând că învinuita deja a încălcat de mai multe ori condițiile impuse de judecători, procurorii au considerat necesar să fie reținută învinuita la aeroport pentru că exista un risc considerabil că învinuita se va eschiva de la organul de urmărire penală.

Amintim că, la 05 ianuarie 2023, Curtea de Apel Chișinău a menținut măsura preventivă - liberarea provizorie sub control judiciar și a stabilit următoarele condiții:

- să nu părăsească localitatea unde își are domiciliul, decât în condițiile stabilite de către judecătorul de instrucție, sau după caz, de către instanță;

- să nu comunice cu persoane care au tangență cu procesul penal respectiv

- să predea pașaportul judecătorului desemnat cu atribuțiile judecătorului de instrucție.

La 15 februarie 2023, judecătorul de instrucție din cadrul Judecătoriei Chișinău (sediul Ciocana) a respins cererea avocaților privind revocarea măsurii preventive - liberarea provizorie sub control judiciar. Dar la 22 februarie 2023, Colegiul penal al Curții de Apel Chișinău a admis recursul avocaților în interesele învinuitei Tauber Marina, casând încheierea Judecătoriei Chișinău (sediul Ciocana) din 15 februarie 2023, astfel, revocându-i obligațiile stabilite anterior prin decizia Colegiului Penal al Curții de Apel Chișinău din 05 ianuarie 2023.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel