Vasul atacat duminică lângă Yemen a fost eliberat de Marina SUA

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: U.S. Navy
Foto: U.S. Navy

Oficialii americani au declarat pentru Reuters  că o navă de război americană a eliberat un petrolier capturat de rebelii yemeniți și că acum este în siguranță, a informat agenția de presă britanică.

Vaporul, care transporta o încărcătură cu acid fosforic, a fost identificată drept ”Central Park” de către Zodiac Maritime, compania care administrează nava. Atacatorii nu au fost încă identificați, dare se bănuiește că e vorba de rebelii Houthi.

Zodiac Maritime a declarat într-un comunicat că nava ”Central Park”, care transporta o încărcătură cu acid fosforic, a fost implicată într-un incident de piraterie, în timp ce traversa apele internaționale, la aproximativ 54 de mile marine în largul coastei Somaliei.

Într-o declarație ulterioară, armata americană a precizat că ”USS Mason”, cu sprijinul navelor aliate, a reușit eliberarea navei comerciale de către atacatori.

Cinci persoane înarmate au încercat să fugă cu o barcă rapidă, dar au fost urmărite de nava de război americană și, în cele din urmă, s-au predat.

Declarația a adăugat că două rachete balistice au fost lansate, din zonele controlate de rebelii Houthi, în direcția navelor USS Mason și Central Park, dar au aterizat la aproximativ 10 mile marine distanță fără a provoca pagube.

Acest incident este cel mai recent dintr-o serie de atacuri în apele Orientului Mijlociu, survenite după izbucnirea unui conflict intens între Israel și gruparea militantă palestiniană Hamas pe 7 octombrie.

După confiscarea unei nave de marfă de către Houthi din Yemen, în sudul Mării Roșii săptămâna trecută, grupul a promis să vizeze mai multe nave israeliene.

Nava Central Park, cu o capacitate de 19.998 de tone metrice, este administrată de Zodiac Maritime Ltd, o companie internațională cu sediul în Londra și deținută de familia Ofer din Israel. Nava sub pavilion liberian a fost construită în 2015 și este deținută de Clumvez Shipping Inc.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel