Marina rusă va primi 30 de nave vânătoare de mine din clasa Proiect 12700 până în 2050

Eduard Pascu |
Data publicării:
Nava clasa Project 12700 MCM Rusia Sursa foto: Sredne-Nevsky Shipbuilding Plant
Nava clasa Project 12700 MCM Rusia Sursa foto: Sredne-Nevsky Shipbuilding Plant

Pe 28 aprilie, șantierul naval Sredne-Nevskiy a lansat nava Pyotr Ilychyov din clasa Project 12700 MCM (denumirea NATO: clasa Alexandrite). Aceasta este a șasea platformă navală din clasa sa și va intra în dotarea Flotei Baltice, în timp ce Flota Mării Negre operează navele ”Ivan Antonov” și ”Vladimir Emelyanov”. 

Alte trei nave din clasa Project 12700 MCM, ”Georgy Kurbatov”, ”Anatoly Shlemov” și ”Lev Chernavin”,  se află în diferite etape ale construcției, transmite Naval News.

Marina rusă va primi în total aproximativ 30 de nave din clasa Project 12700 MCM până în 2050 și prin urmare, aceste platforme vor forma coloana vertebrală a vânătoarelor de mine, ele având un potențial ridicat pentru modernizări ulterioare, mai precizează sursa citată.

În timpul ceremoniei oficiale, comandantul-șef al Marinei Ruse, amiralul Nikolai Yevmenov, a declarat că Forțele Navale vor primi nave suplimentare Proiect 12700. Potrivit acestuia, ”Pyotr Iliychyov” va fi livrat Flotei anul acesta înainte de termen. 

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, nava Project 12700 MCM este construită pe o carenă din fibră de sticlă armată, care are o rezistență mai mare și o durată de viață mai mare. Platforma navală are un deplasament de aproximativ 890 t, o lungime de 62 m, o lățime de 10 m, o viteză maximă de 16 noduri și un echipaj format din 44 de militari.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel