Marina rusă își arată colții și planifică exerciții majore în Marea Baltică: Peste 30 de nave de luptă vor executa trageri de artilerie și lansări de rachete

Ionel Copcea |
Data publicării:

Serviciul de presă al Flotei ruse din Marea Baltică (FRMB) a anunțat, pe 21.01.2023, că echipajele a peste 30 de nave de luptă și vedete din compunerea flotei vor participa la exerciții tactice navale, cu trageri de artilerie și lansări de rachete.

”Vor fi executate exerciții tactice de control ale grupărilor navale, cu implementarea unui complex de trageri de artilerie și lansări de rachete asupra unor ținte maritime, de coastă și aeriene”, se arată într-un comunicat de presă al FRMB, preluat de agenția Interfax.

Potrivit reprezentanților militari ruși, întreaga Flotă din Marea Baltică va fi implicată în îndeplinirea misiunilor viitoare, respectiv echipajele navelor de patrulare, corvetelor, navelor și vedetelor purtătoare de rachete, navelor mari de desant, navelor antisubmarin și dragoarelor, precum și cele ale vedetelor de patrulare, scafandri și antidiversiune. În total, va fi vorba despre peste 30 de nave de luptă și vedete.

”În prezent, este în curs de finalizare procesul de îndeplinire a elementelor de pregătire pentru luptă și a aspectelor organizatorice pe durata șederii navelor în baze, după care echipajele vor trece la susținerea examenelor de admitere pentru desfășurarea activităților pe mare”, a informat Serviciul de presă al FRMB.

”Etapele următoare ale procesului de pregătire pentru luptă vor consta în coordonarea echipajelor la ieșirea pe mare, unde marinarii vor trebui să-și perfecționeze abilitățile de a efectua elemente maritime și exerciții de luptă planificate, atât ca navă individuală, cât și ca parte a unui detașament de nave”, au concluzionat reprezentanții flotei.

Comentariul autorului:

Activitățile de pregătire pentru luptă planificate în cadrul FRMB nu sunt specifice etapei actuale a procesului de instrucție, fiind crescute în intensitate.

Probabil că, ieșirea masivă pe mare a navelor de luptă are loc în contextul situației de securitate din ce în ce mai tensionate din regiune, ca urmare a încordărilor dintre Rusia și statele membre NATO, determinate de conflictul din Ucraina.

Pe fondul divergențelor cu statele membre ale Alianței, FRMB își întărește componenta navală, atât prin primirea în dotare a unor nave de luptă noi, inclusiv purtătoare de rachete de croazieră Kalibr, cât și prin revenirea în serviciul de luptă a unor nave aflate în reparații și modernizare, așa cum este cazul chiar a navei amiral, nava de patrulare Neustrashimy.  

Sursa: militarynews.ru.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel