Marina Rusă a lansat o rachetă de croazieră de tip Kalibr în Marea Neagră (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Echipajul fregatei Amiral Essen (Cod NATO: SS-N-27 Sizzler) a lansat, pe 11.12.2019, o rachetă de croazieră de tip Kalibr în Mării Negre, în cadrul programului de instruire de luptă, a declarat biroul de presă al Ministerului rus al Apărării, potrivit TASS şi Navy Recognition.com.

„În timpul exercițiului, echipajul navei a lansat un atac cu rachete împotriva unei ținte de coastă. Racheta a acoperit o distanță de aproximativ 140 de mile marine (mai mult de 250 km) de-a lungul unei traiectorii complexe și a lovit ținta stabilită", precizează ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

Racheta Kalibr, trasă de Fregata amiral Essen, a lovit o ţintă situată pe un poligon de coastă. Racheta a parcurs aproape 140 de mile nautice (peste 250 de kilometri) în 137 de secunde, trasând o traiectorie complexă. Avioane de luptă supersonice Su-24M au escortat racheta Kalibr, iar lovirea şi distrugerea ţintei a fost filmată de o dronă, a relatat, publicând imagini, postul TV al Ministerului Apărării din Rusia, TV Zvezda.

,,În conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă, fregata Amiral Essen a FRMN a lansat o rachetă de croazieră de tip Kalibr dintr-un poligon de instrucție din bazinul Mării Negre asupra unei ținte terestre", se arată în comunicatul de presă.

Racheta navală de croazieră Kalibr (cod Nato: SS-N-27 Sizzler) este varianta rusească a celebrelor rachete de croazieră americane Tomahawk. Racheta Kalibr are, potrivit surselor militare rusești, o rază de tragere maximă de 2.000 km.

Acesta a fost al doilea exercițiu de tragere în direct al fregatelor avansate din Flota Mării Negre, cu utilizarea rachetelor Kalibr. În August 2018, fregata Amiral Grigorovici a efectuat cu succes prima tragere cu utilizarea acestui sistem Kalibr.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel