Marina Rusă a lansat o rachetă de croazieră de tip Kalibr în Marea Neagră (Video)

S.I. Catalin / 16 dec 2019 / 16:52

Echipajul fregatei Amiral Essen (Cod NATO: SS-N-27 Sizzler) a lansat, pe 11.12.2019, o rachetă de croazieră de tip Kalibr în Mării Negre, în cadrul programului de instruire de luptă, a declarat biroul de presă al Ministerului rus al Apărării, potrivit TASS şi Navy Recognition.com.

„În timpul exercițiului, echipajul navei a lansat un atac cu rachete împotriva unei ținte de coastă. Racheta a acoperit o distanță de aproximativ 140 de mile marine (mai mult de 250 km) de-a lungul unei traiectorii complexe și a lovit ținta stabilită", precizează ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

Racheta Kalibr, trasă de Fregata amiral Essen, a lovit o ţintă situată pe un poligon de coastă. Racheta a parcurs aproape 140 de mile nautice (peste 250 de kilometri) în 137 de secunde, trasând o traiectorie complexă. Avioane de luptă supersonice Su-24M au escortat racheta Kalibr, iar lovirea şi distrugerea ţintei a fost filmată de o dronă, a relatat, publicând imagini, postul TV al Ministerului Apărării din Rusia, TV Zvezda.

,,În conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă, fregata Amiral Essen a FRMN a lansat o rachetă de croazieră de tip Kalibr dintr-un poligon de instrucție din bazinul Mării Negre asupra unei ținte terestre", se arată în comunicatul de presă.

Racheta navală de croazieră Kalibr (cod Nato: SS-N-27 Sizzler) este varianta rusească a celebrelor rachete de croazieră americane Tomahawk. Racheta Kalibr are, potrivit surselor militare rusești, o rază de tragere maximă de 2.000 km.

Acesta a fost al doilea exercițiu de tragere în direct al fregatelor avansate din Flota Mării Negre, cu utilizarea rachetelor Kalibr. În August 2018, fregata Amiral Grigorovici a efectuat cu succes prima tragere cu utilizarea acestui sistem Kalibr.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy