Marina militară turcă protejează nava de prospecțiuni Oruc Reis în Marea Mediterană

Eduard Pascu |
Data publicării:

Nave de război ale Turciei protejează vasul de cercetare Oruc Reis în estul Mediteranei, a anunțat Ministerul Național al Apărării.

"Însoțirea și protecția sunt asigurate navei MTA ORUC REIS din Turcia, care desfășoară activități de cercetare seismică în zona de jurisdicție maritimă a Turciei în estul Mediteranei", a anunțat ministerul pe Twitter.
"Forțele armate turce au luat toate măsurile necesare pentru a proteja drepturile și interesele care decurg din dreptul internațional în zonele noastre de jurisdicție maritimă", se mai arată în mesaj, transmite Anadolu.
Luna trecută, după ce Atena s-a opus la prospecțiunile Ankarei într-o zonă din sudul insulei Meis sau Kastellorizo, eforturile diplomatice germane au ajutat la dezamorsarea tensiunilor dintre Turcia și Grecia. Dar mișcarea controversată a Greciei de săptămâna trecută când a fost semnat un acord de delimitare maritimă cu Egiptul, despre care Turcia spune că încalcă platforma continentală și drepturile sale maritime, a stârnit tensiuni între cei doi vecini.

 

Turcia a anunțat că nava Oruc Reis va desfășura cercetări în regiune până pe 23 august.

Ankara acuză Grecia că folosește politici maximaliste în estul Mediteranei și subliniază că revendicările sale maritime încalcă drepturile suverane ale Turciei.

Turcia a contestat de mult timp forajul unilateral al administrației greco-cipriotă în Mediterana de Est, afirmând că Republica Turcă a Ciprului de Nord (TRNC) are, de asemenea, drepturi asupra resurselor din zonă.

Citește și: Erdogan contestă acordul maritim dintre Grecia şi Egipt şi anunţă reluarea activităţilor de foraj într-o zonă disputată din Mediterană

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel