Marina militară indoneziană a pierdut contactul cu unul dintre submarinele sale

Eduard Pascu |
Data publicării:
Submarin Indonezia KRI Nanggala-402
Submarin Indonezia KRI Nanggala-402

Forţele navale indoneziene au pierdut contactul cu unul dintre submarinele lor şi au cerut ajutor statelor vecine Australia şi Singapore în operaţiunea de căutare lansată, relatează miercuri Reuters şi AFP.

La bordul submarinului se află 53 de persoane. Submersibilul efectua exerciţii cu lansare de torpile la circa 60 de mile nautice în apele de la nord de insula Bali, dar după terminarea manevrelor nu a mai contactat baza aşa cum era prevăzut, transmite Agerpres.

Potrivit amiralului şef al marinei indoneziene, Julius Widjojono, contactul cu submarinul a fost pierdut miercuri în jurul orei locale 03:00 (19:00 GMT marţi). ''Cunoaştem zona, dar este foarte profundă'', a declarat acesta, adâncimea apei fiind acolo de aproximativ 700 de metri.

Submarinul KRI Nanggala-402, de producţie germană, a fost construit în anul 1978 şi a fost modernizat în anul 2012 în Coreea de Sud.

Marina militară indoneziană a avut în trecut 12 submarine de producţie sovietică, dar în prezent mai are în dotare numai cinci submarine, dintre care două germane şi trei sud-coreene.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel