Marina israeliană va fi echipată cu nave rapide Shaldag MK V

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
SHALDAG MK V Sursa foto: Israel Shipyards
SHALDAG MK V Sursa foto: Israel Shipyards

Israel Shipyards a anunțat semnarea unui acord pentru furnizarea a patru nave SHALDAG MK V către Marina israeliană. Navele vor fi personalizate strict pentru Forțele Navale Israeliene.

De-a lungul timpului, Forțele Navale Israeliene au folosit o varietate de nave fabricate în Israel pentru misiuni de securitate - inclusiv SHALDAG MK III și navele purtătoare de rachete pentru atac rapid Sa'ar 4 și Sa'ar 4.5. Recent, s-a decis echiparea Marinei cu nave moderne care să permită îmbunătățirea capacităților Marinei pentru misiunile zilnice de securitate. În acest scop, SHALDAG MK V a fost configurat conform cerințelor Marinei, transmite Naval News.

Cea mai mare navă a clasei SHALDAG, SHALDAG MK V, este o navă din aluminiu, ușoară și rapidă, propulsată de jeturi de apă puternice, cu o capacitate mare de încărcare utilă, oferind o manevrabilitate și stabilitate excepțională. Oferind un raport mare putere-foc-deplasare, nava a fost concepută pentru misiuni de securitate și este un lider recunoscut în protecția zonelor economice exclusive (ZEE) și a apelor litorale.

Nava are o viteză de peste 40 de noduri, poate accelera de la zero la 40 de noduri în mai puțin de un minut, are o rază de viraj de 150 m și un pescaj mic - care permite operațiuni în apele puțin adânci.

Ușor de operat și de întreținut, SHALDAG MK V este echipat cu sisteme moderne, arme ușoare, sisteme de navigație și sisteme de gestionare a luptei.

Ultimii clienți care au achiziționat nave de patrulare rapidă SHALDAG au fost: forțele navale din Senegal și forțele navale ale unui stat din Asia de Est.

Poliția de Frontieră Rămână are și ea în dotare trei nave SHALDAG MK IV. Acestea au fost achiziționate în anul 2010 și au fost distribuite pe întreg litoralul. Una la Sulina - MAI 2110, una la Constanța  - MAI 2111 și una la Mangalia - MAI 2112. Navele au fost achiziționate pe fonduri europene și au costat aproape 27 de milioane de euro.

Specificații Shaldag MK V:

Lungime: 32,65 m
Lățime: 6,20 m
Deplasament: aproximativ 95 de tone
Viteza maximă: peste 40 de noduri

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel