Marina iraniană a primit o navă de luptă ”stealth” și 100 de vedete rapide cu lansatoare de rachete

Nicolae Iordan |
Data actualizării: | Data publicării:
Nava iraniană ”Abu Mahdi Al-Muhandis” are patru motoare, se bazează pe tehnologie ”stealth” / Captură video
Nava iraniană ”Abu Mahdi Al-Muhandis” are patru motoare, se bazează pe tehnologie ”stealth” / Captură video

Nava de luptă "Abu Mahdi Al-Muhandis" și alte 100 de vedete rapide echipate cu lansatoare de rachete s-au alăturat Marinei IRGC din Iran.

Sâmbătă, la Bandar Abbas (sudul Iranului), în prezența comandantului-șef al Corpului Gărzii Revoluționare Islamice (IRGC), generalul-maior Hossein Salami și a comandantului Forțelor Navale ale IRGC, viceamiralul Ali Reza Tangsiri, s-a desfășurat o ceremonie specială. Marina iraniană a marcat intrarea în serviciul de luptă a navei de luptă "Abu Mahdi Al-Muhandis" și a altor 100 de vedete purtătoare de rachete.

Viceamiralul Ali Reza Tangsiri, comandantul Marinei Gărzii Revoluționare, a declarat că nava de patrulare de luptă "Abu Mahdi Al-Muhandis" a fost proiectată și produsă de tineri specialiști iranieni în cooperare cu companii de cercetare, pe baza nevoilor operaționale ale forțelor iraniene.

Potrivit surselor iraniene, nava Abu Mahdi Al-Muhandis are patru motoare, se bazează pe tehnologie ”stealth”, are capacitatea de a naviga fără întrerupere 14 zile sau 2.000 de mile marine, poate naviga  cu o viteză de peste 37 de noduri și are o manevrabilitate ridicată.

De asemenea, se precizează că "Abu Mahdi Al-Muhandis" permite lansarea dronelor de atac pe timp de zi și noapte, precum și aterizarea și decolarea dronelor verticale (VTOL). Nava este echipată cu sisteme moderne de detectare și interceptare, lansatoare de rachete navale, sisteme automate și semiautomate de tunuri de 20 mm și 30 mm pentru apărarea antiaeriană, precum și cu lansatoare de rachete de croazieră cu raza de acțiune de la 35 la 750 km, potrivit IRGC .

Generalul-maior Hossein Salami a declarat că vedetele rapide, care au capacitatea de a lansa rachete în timp ce se deplasează, vor întări și mai mult capabilitățile defensive ale țării în domeniul luptei navale și vor dubla capacitatea de a face față diferitelor amenințări oferind dinamism și viteză de manevră Forţelor Navale ale Gărzii Revoluţionare în apele Golfului Persic.

În ceea ce privește acoperirea antiaeriană, Garda Revoluționară informează că a instalat rachete Kowsar, cu raza de acțiune de până la 180 de kilometri pe vedetele din clasa Tareq și Ashura.

Generalul a mai declarat că a avut loc “o dezvoltare extraordinară a capacităților forțelor navale iraniene”, rezultată din “voința și credința poporului iranian”, forțele navale acționând sub apă, la suprafață și în spațiul tridimensional cu echipamente realizate în întregime în Iran.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel