Marina indiană desfăşoară “Operaţiunea Sankalp” în Golful Persic şi Golful Oman

S.I. Catalin / 21 iun 2019 / 22:22

A început comasarea militară internaţională în Golf, aparent, într-un moment în care Casa Albă a dezbătut diverse opţiuni militare ca răspuns la doborârea unei drone militare americane deasupra Strâmtorii Ormuz, pentru care Iranul şi-a asumat răspunderea, a declarat site-ul de ştiri Zero Hedge, citat de Epoch Times.

Publicaţia The New York Times (NYT) a raportat că preşedintele american Donald Trump a aprobat un atac militar împotriva Iranului ca răspuns la doborârea unei drone de supraveghere americane, însă a anulat misiunea "pe neaşteptate", potrivit RFE/RL.

După ce Marea Britanie a anunţat la începutul acestei săptămâni că va trimite forţe speciale în Golf pentru a proteja activele britanice în regiune ca urmare a atacării recente a două petroliere în apropierea Strâmtorii Ormuz, pentru care a fost învinuit tot Iranul, India a iniţiat acum o desfăşurare maritimă majoră în zonă.

India și-a desfășurat nava INS Chennai și INS Sunayna în Golful Oman și Golful Persic pentru a întreprinde operațiuni de securitate maritim.

Marina indiană a anunţat prin declaraţii oficiale că desfăşoară "Operaţiunea Sankalp" pentru a "linişti navele care operează/tranzitează sub pavilion indian prin Golful Persic şi Golful Oman, după incidentele de securitate maritime ce au avut loc în regiune", potrivit unui purtător de cuvânt al Marinei.

Preţul petrolului a crescut după incidentul cu drona americană cu 6% peste nivelul de 57 de dolari pe barilul de petrol.

Marina indiană a susţinut că, pe lângă navele Chennai şi Sunayna trimise în Golful Oman şi Golful Persic, forţa aeriană a Indiei va trimite în zonă şi avioane de supraveghere aeriană.

Se pare că India consideră situaţia securităţii navelor sale comerciale şi a activelor sale din regiune ca fiind critică, ţinând cont de faptul că Marina a pus în fruntea Operaţiunii Sankalp una dintre cele mai puternice nave de luptă ale flotei sale – distrugătorul stealth cu rachete ghidate, INS Chennai.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy