Marina indiană desfăşoară “Operaţiunea Sankalp” în Golful Persic şi Golful Oman

S.I. Catalin |
Data publicării:

A început comasarea militară internaţională în Golf, aparent, într-un moment în care Casa Albă a dezbătut diverse opţiuni militare ca răspuns la doborârea unei drone militare americane deasupra Strâmtorii Ormuz, pentru care Iranul şi-a asumat răspunderea, a declarat site-ul de ştiri Zero Hedge, citat de Epoch Times.

Publicaţia The New York Times (NYT) a raportat că preşedintele american Donald Trump a aprobat un atac militar împotriva Iranului ca răspuns la doborârea unei drone de supraveghere americane, însă a anulat misiunea "pe neaşteptate", potrivit RFE/RL.

După ce Marea Britanie a anunţat la începutul acestei săptămâni că va trimite forţe speciale în Golf pentru a proteja activele britanice în regiune ca urmare a atacării recente a două petroliere în apropierea Strâmtorii Ormuz, pentru care a fost învinuit tot Iranul, India a iniţiat acum o desfăşurare maritimă majoră în zonă.

India și-a desfășurat nava INS Chennai și INS Sunayna în Golful Oman și Golful Persic pentru a întreprinde operațiuni de securitate maritim.

Marina indiană a anunţat prin declaraţii oficiale că desfăşoară "Operaţiunea Sankalp" pentru a "linişti navele care operează/tranzitează sub pavilion indian prin Golful Persic şi Golful Oman, după incidentele de securitate maritime ce au avut loc în regiune", potrivit unui purtător de cuvânt al Marinei.

Preţul petrolului a crescut după incidentul cu drona americană cu 6% peste nivelul de 57 de dolari pe barilul de petrol.

Marina indiană a susţinut că, pe lângă navele Chennai şi Sunayna trimise în Golful Oman şi Golful Persic, forţa aeriană a Indiei va trimite în zonă şi avioane de supraveghere aeriană.

Se pare că India consideră situaţia securităţii navelor sale comerciale şi a activelor sale din regiune ca fiind critică, ţinând cont de faptul că Marina a pus în fruntea Operaţiunii Sankalp una dintre cele mai puternice nave de luptă ale flotei sale – distrugătorul stealth cu rachete ghidate, INS Chennai.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel