Marina Indiană cumpără elicoptere americane MH-60R

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

US Navy a acordat un contract de 904,8 milioane de dolari companiei Lockheed Martin pentru a fabrica 24 de elicoptere navale multirol MH-60R pentru Marina Indiană în cadrul programului de vânzări militare externe al SUA, transmite Janes.

Departamentul Apărării al SUA a spus că trei dintre aceste elicoptere vor fi livrate către US Navy, în timp ce celelalte 21 de platforme, care costă 791,7 milioane de dolari, vor fi predate guvernului indian. „Se preconizează că lucrările vor fi finalizate până în septembrie 2024", a spus Pentagonul.

Piloții Marine Indiene vor începe antrenamentele pe primele trei elicoptere în Statele Unite în mod „accelerat", înainte de începerea livrării celorlalte 21 de elicoptere.

NAVAIR intenționase inițial să predea primele trei elicoptere MH-60R la sfârșitul acestui an, dar livrarea a fost amânată din cauza pandemiei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel