Marina franceză scoate din uz modelul de elicopter Lynx Mk 4

Eduard Pascu |
Data publicării:

Comandanții marinei franceze au luat decizia de a scoate din uz modelul de elicopter Lynx Mk 4 până la mijlocul anului 2020. Deși încă nu a fost găsit un înlocuitor pentru acest aparat, decizia a fost luată pentru a reduce costurile. 

Un total de opt elicoptere Lynx Mk 4 (FN) aflate în dotarea Flotilei 34F de la Lanvéoc-Poulmic care au fost supuse unui program de actualizare pentru a introduce conectivitate îmbunătățită și pentru a permite o funcționare nerestricționată în întreg spațiul aerian vor fi scoase din uz.

Lynx Mk 4 (FN) fusese planificat să se pensioneze în 2022, însă costurile suportului au crescut, și atunci s-a luat decizia de scoatere din funcțiune pentru a economisi bani. 

Pensionarea timpurie a Lynx-ului va lăsa un minus în cadrul flotei, dat fiind că echipamentul cu sonar activ DUAV-4, aflat în echiparea elicopterului, asigura protecția anti-submarin ultimelor două fregate de clasă F70, La Motte-Picquet (D645) și Latouche-Tréville (D646). Aceste nave, ambele cu sediul în Brest, nu pot găzdui elicopterele produse de NH Industries, NH90 Caïman, care sunt mai mari și mai grele.

Odată cu elicopterul, în 2020 și fregata La Motte-Picquet va fi scoasă din uz, iar în 2022 cealaltă fregată Latouche-Tréville este programată doi ani mai târziu. Asta înseamnă că fregata Latouche-Tréville va fi echipată din 2020 cu un alt tip de elicopter - cel mai probabil Pantherul AS565 - dar acest model nu va fi echipat cu un sonar scufundat.

În prezent, se anticipează că Flotila 34F va fi reechipată cu o flotă de elicoptere Dauphin N3 / N3 +, care sunt în proprietate civilă, dar care sunt înmatriculate în mod militar, care au fost închiriate pentru a înlocui Alouette III.

Vezi și: Fregata "Regele Ferdinand" va fi integrată într-o grupare navală NATO

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel