Marea Neagră: Flota rusă monitorizează distrugătorul american USS Porter

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Flota rusă din Marea Neagră (FRMN) a început sa monitorizeze activitatea distrugătorului american USS Porter (DDG-78), care a intrat în bazinul Mării Negre, relatează agenția de știri TASS , citând Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse.

Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse a anunțat că mai multe nave de luptă ale Flotei Ruse au început monitorizarea distrugătorului american USS Porter (DDG-78), care a intrat în bazinul Mării Negre.

,,Flota rusă din Marea Neagră (FRMN) a preluat pe 12 octombrie escortarea distrugătorului american Porter, aflat în partea de sud a acvatoriului Mării Negre. Controlul direct asupra acțiunilor distrugătorului va fi asigurat de fregata Amiral Essen și navele mici purtătoare de rachete Vyshny Volochek și Orekhovo-Zuevo", se precizează în comunicatul de presă al Centrului Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse.

USS Porter este un distrugător din clasa Arleigh Burke echipat cu rachete ghidate, iar cele trei nave ruse care monitorizează activitatea distrugătorului american sunt purtătoare de rachete de croazieră Kalibr.

,,Această desfășurare de rutină ... demonstrează devotamentul nostru față de libertatea de navigație și angajamentul nostru față de aliații și partenerii NATO din Marea Neagră", a declarat Viceamiralul Lisa Franchetti, comandantul Flotei a Vl-a americane, potrivit Stars and Stripes.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel