Marea Britanie vine cu o propunere interesantă: E gata să ajute Varșovia cu avioanele sale pentru a reface flota Forțelor Aeriene poloneze

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
MiG-29 / Forțele Aeriene poloneze
MiG-29 / Forțele Aeriene poloneze

Marea Britanie e gata să umple golurile de apărare aeriană a Varșoviei după livrarea MiG-29 în Ucraina, relatează Die Welt.

Marea Britanie este gata să ajute Polonia să-și completeze forțele aeriene după ce Varșovia livrează la Kiev avioane MiG-29, a declarat ministrul adjunct al Apărării din Marea Britanie James Hippie într-un interviu publicat luni în presa germană Die Welt, relatează Reuters.

„Vom fi extrem de pozitivi cu privire la cererea Poloniei de a completa golurile. Am făcut deja acest lucru când Varșovia a predat Ucrainei pentru prima dată tancurile de luptă principale T-72 și am dat Poloniei tancuri Challenger 2. Același lucru este valabil și pentru avioanele de luptă", a declarat oficialul Ministerului Britanic al Apărării.

Totodată, el a precizat că până acum nu a sosit nicio cerere de la Varșovia. El a numit decizia autorităților poloneze de a trimite aeronave de luptă drept „un moment important”.

Pentru armata ucraineană, potrivit ministrului adjunct al apărării al Marii Britanii, cea mai bună soluție pe termen scurt sunt avioanele cu care sunt deja familiarizați. „Pentru noi ceilalți, întrebarea este în ce măsură vom putea reface potențialul forțelor noastre după livrările de arme” a declarat Hippie.

Serhii Holubtsov, comandantul Forțelor Aeriene Ucrainene, nu este de acord cu această abordare.

Într-un interviu acordat pentru presa britanică The Times, Holubtsov este de părere că piloții ucraineni pot stăpâni aeronavele occidentale în câteva luni.

El a respins afirmațiile oficialilor NATO că pregătirea piloților ar putea dura ani de zile și a citat ca exemplu doi dintre subalternii săi, care s-au întors recent din Statele Unite. „Au petrecut trei săptămâni acolo și au învățat pe simulatorul F-16 cum să zboare împreună ca doi piloți, cum să folosească armele. Rezultatele au fost foarte bune: piloții ucraineni pot învăța cum să zboare și să controleze sistemele de arme de pe F-16 în mai puțin de șase luni”, a spus generalul ucrainean.

Polonia va oferi Ucrainei patru avioane de luptă MiG-29 în următoarele zile, au anunțat oficialii polonezi. De asemenea, guvernul slovac a aprobat transferul către Ucraina a 13 avioane de vânătoare MiG-29. „Procesul de predare a acestor avioane de luptă este strâns coordonat cu partea poloneză, cu Ucraina și, bineînțeles, cu alți aliați”, a spus premierul Eduard Heger.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel