Marea Britanie: Ministrul apărării anunţă planuri de modernizare a armatei

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul britanic al apărării, Gavin Williamson, a anunţat planurile de modernizare a forţelor armate britanice şi a declarat că Marea Britanie îşi va redefini rolul în lume după retragerea din Uniunea Europeană.

Gavin Williamson a mai spus că Marea Britanie are nevoie de o armată mai puternică şi cutezătoare, pregătită să îşi folosească puterea, pentru a nu fi considerată a fi "un tigru de carton", potrivit Reuters și The Times.

Ministrul britanic al apărării a subliniat că Rusia şi China au estompat deja graniţa dintre război şi pace

Relaţiile dintre Occident şi Moscova s-au deteriorat din cauza unei varietăţi de probleme, inclusiv anexarea de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea, presupusul amestec al ruşilor în alegerile prezidenţiale americane din 2016 şi presupusul rol al Kremlinului în otrăvirea unui fost agent rus şi a fiicei sale în Marea Britanie. Rusia a negat acuzaţiile atât în privinţa alegerilor cât şi a otrăvirii lui Serghei Skripal.

Williamson s-a declarat în sprijinul apelului președintelui SUA pentru față de țările NATO de a majora cheltuielile pentru apărare și el însuși a cerut britanicilor și aliaților săi să fie gata să demonstreze „puterea dura pentru a-și susține interesele”. „Graniţa dintre pace și război devine tot mai neclară”, a spus ministrul în discursul său.

El a adăugat ca după separarea de Uniunea Europeană, Marea Britanie ar trebui „să-și consolideze prezența globală și să sporească capacitatea armatei”. Lipsa acțiunilor concrete va conduce la faptul că Marea Britanie va fi percepută ca un „tigru de hârtie”.

Ministrul Apărării a vorbit și despre amenințarea din partea Chinei și a anunțat că navă maritimă a Marinei Britanice, portavionul Queen Elizabeth, va fi trimis în apele Oceanului Pacific – pentru a-și demonstra forța. La bord, după cum spune mass-media, vor exista două escadre de avioane britanice și americane F-35.

Marea Britanie, pregătită să folosească forţa militară în sprijinul intereselor sale în perioada post-Brexit

Marea Britanie ar trebui să fie pregătită să folosească forţa militară pentru a-şi susţine interesele globale în perioada post-Brexit, urmează să afirme ministrul britanic al Apărării, Gavin Williamson, care a prezenta luni planurile Londrei de a adopta o postură militară mai dură după Brexit.

,,Brexit-ul ne-a adus la moment măreţ în istoria noastră. Un moment în care trebuie să ne întărim prezenţa globală, să ne îmbunătăţim letalitatea", a afirmat Williamson, potrivit cotidianului The Guardian.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel