Marea Britanie: Ministrul apărării anunţă planuri de modernizare a armatei

DefenseRomania Team / 11 feb 2019 / 18:43

Ministrul britanic al apărării, Gavin Williamson, a anunţat planurile de modernizare a forţelor armate britanice şi a declarat că Marea Britanie îşi va redefini rolul în lume după retragerea din Uniunea Europeană.

Gavin Williamson a mai spus că Marea Britanie are nevoie de o armată mai puternică şi cutezătoare, pregătită să îşi folosească puterea, pentru a nu fi considerată a fi "un tigru de carton", potrivit Reuters și The Times.

Ministrul britanic al apărării a subliniat că Rusia şi China au estompat deja graniţa dintre război şi pace

Relaţiile dintre Occident şi Moscova s-au deteriorat din cauza unei varietăţi de probleme, inclusiv anexarea de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea, presupusul amestec al ruşilor în alegerile prezidenţiale americane din 2016 şi presupusul rol al Kremlinului în otrăvirea unui fost agent rus şi a fiicei sale în Marea Britanie. Rusia a negat acuzaţiile atât în privinţa alegerilor cât şi a otrăvirii lui Serghei Skripal.

Williamson s-a declarat în sprijinul apelului președintelui SUA pentru față de țările NATO de a majora cheltuielile pentru apărare și el însuși a cerut britanicilor și aliaților săi să fie gata să demonstreze „puterea dura pentru a-și susține interesele”. „Graniţa dintre pace și război devine tot mai neclară”, a spus ministrul în discursul său.

El a adăugat ca după separarea de Uniunea Europeană, Marea Britanie ar trebui „să-și consolideze prezența globală și să sporească capacitatea armatei”. Lipsa acțiunilor concrete va conduce la faptul că Marea Britanie va fi percepută ca un „tigru de hârtie”.

Ministrul Apărării a vorbit și despre amenințarea din partea Chinei și a anunțat că navă maritimă a Marinei Britanice, portavionul Queen Elizabeth, va fi trimis în apele Oceanului Pacific – pentru a-și demonstra forța. La bord, după cum spune mass-media, vor exista două escadre de avioane britanice și americane F-35.

Marea Britanie, pregătită să folosească forţa militară în sprijinul intereselor sale în perioada post-Brexit

Marea Britanie ar trebui să fie pregătită să folosească forţa militară pentru a-şi susţine interesele globale în perioada post-Brexit, urmează să afirme ministrul britanic al Apărării, Gavin Williamson, care a prezenta luni planurile Londrei de a adopta o postură militară mai dură după Brexit.

,,Brexit-ul ne-a adus la moment măreţ în istoria noastră. Un moment în care trebuie să ne întărim prezenţa globală, să ne îmbunătăţim letalitatea", a afirmat Williamson, potrivit cotidianului The Guardian.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy