Marea Britanie investește într-un program de arme de distrugere a dronelor

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Marea Britanie intenționează să investească până la 162 milioane de dolari pentru dezvoltarea unor arme direcționate, inclusiv una care vizează distrugerea de drone, a anunțat Ministerul Apărării.

Ministerul Afacerilor Interne a declarat că a anunțat săptămâna aceasta, în ceea ce se numește o notificare prealabilă, intenția de a achiziționa două distrugătoare pe bază de laser și o armă de radiofrecvență pentru a "explora potențialul tehnologiei și a accelera introducerea acesteia pe câmpul de luptă“.

Britanicii speră să înceapă procesul de achiziții în cursul acestui an iar din anul 2023 să fie complet operaționale.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe a declarat că este prea devreme să vorbim despre orice alte termene sau exact cum vor fi realizate lucrările de dezvoltare a armelor.

Într-o declarație, Ministerul Afacerilor Interne a precizat va fi format birou comun de programe iar acum recrutează personal pentru a gestiona programul.

"Programul de arme noi" al Ministerului Apărării este responsabil pentru încercarea și implementarea sistemelor inovatoare de arme. Se așteaptă ca noile arme să ajungă în prima linie în decurs de 10 ani.

Vezi și: Arabia Saudită a doborât mai multe drone ale rebelilor yemenţi - Video

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel