Arabia Saudită a doborât mai multe drone ale rebelilor yemenţi - Video

Eduard Pascu / 05 iul 2019 / 10:23

Arabia Saudită a interceptat joi drone rebele yemenite care vizau un aeroport civil din sudul ţării, a anunţat coaliţia militară condusă de Riad, transmite AFP.

Dronele au avut ca ţintă aeroportul din Jizan, a precizat coaliţia într-un comunicat difuzat de agenţia oficială de presă saudită SPA. Aceasta nu a raportat nici victime, nici pagube materiale.

Rebelii houthi din Yemen revendicaseră mai devreme atacuri cu drone asupra aeroporturilor de la Jizan şi Abha (sud), potrivit Al-Masirah, canalul de televiziune al rebelilor. Coaliţia nu a confirmat atacul asupra aeroportului de la Abha.

Rebelii şiiţi houthi, consideraţi ca apropiaţi Iranului şi care sunt supuşi din martie 2015 unor bombardamente intense ale coaliţiei, şi-au intensificat în ultimele săptămâni atacurile cu drone şi rachete asupra oraşelor din Arabia Saudită.

Marţi, nouă persoane au fost rănite într-un atac lansat de rebeli houthi asupra aeroportului din Abha, potrivit coaliţiei militare conduse de Riad. La 12 iunie, un atac cu rachetă asupra acestui aeroport a rănit 26 de civili şi a suscitat ameninţări cu un răspuns sever din partea coaliţiei.La 23 iunie, un nou atac cu rachetă asupra aceluiaşi aeroport a ucis un sirian şi a rănit alţi 21 de civili, potrivit coaliţiei.

Aceste evoluţii au loc pe fondul tensiunii crescute în regiune, Washingtonul şi Riadul acuzând Iranul că ar fi comis atacurile de joi asupra a două petroliere în Marea Oman, ceea ce Teheranul dezminte. 

Vezi și: Rebelii houthi au atacat din nou aeroportul Abha din Arabia Saudită

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy