Arabia Saudită a doborât mai multe drone ale rebelilor yemenţi - Video

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Arabia Saudită a interceptat joi drone rebele yemenite care vizau un aeroport civil din sudul ţării, a anunţat coaliţia militară condusă de Riad, transmite AFP.

Dronele au avut ca ţintă aeroportul din Jizan, a precizat coaliţia într-un comunicat difuzat de agenţia oficială de presă saudită SPA. Aceasta nu a raportat nici victime, nici pagube materiale.

Rebelii houthi din Yemen revendicaseră mai devreme atacuri cu drone asupra aeroporturilor de la Jizan şi Abha (sud), potrivit Al-Masirah, canalul de televiziune al rebelilor. Coaliţia nu a confirmat atacul asupra aeroportului de la Abha.

Rebelii şiiţi houthi, consideraţi ca apropiaţi Iranului şi care sunt supuşi din martie 2015 unor bombardamente intense ale coaliţiei, şi-au intensificat în ultimele săptămâni atacurile cu drone şi rachete asupra oraşelor din Arabia Saudită.

Marţi, nouă persoane au fost rănite într-un atac lansat de rebeli houthi asupra aeroportului din Abha, potrivit coaliţiei militare conduse de Riad. La 12 iunie, un atac cu rachetă asupra acestui aeroport a rănit 26 de civili şi a suscitat ameninţări cu un răspuns sever din partea coaliţiei.



La 23 iunie, un nou atac cu rachetă asupra aceluiaşi aeroport a ucis un sirian şi a rănit alţi 21 de civili, potrivit coaliţiei.

Aceste evoluţii au loc pe fondul tensiunii crescute în regiune, Washingtonul şi Riadul acuzând Iranul că ar fi comis atacurile de joi asupra a două petroliere în Marea Oman, ceea ce Teheranul dezminte. 

Vezi și: Rebelii houthi au atacat din nou aeroportul Abha din Arabia Saudită

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel