Marea Britanie anunţă începere unui program de pregătire pentru piloții ucraineni: Negocierile privind transferul de avioane F-16 către Ucraina vor continua

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

În această vară, piloții ucraineni vor urma un curs de zbor de bază în Marea Britanie, pentru a adapta programele actuale de pregătire la nevoile ucrainene. Acest lucru a fost anunțat de prim-ministrul britanic Rishi Sunak în timpul unei întâlniri cu Volodimir Zelenski la Londra.

,,În această vară vom lansa un curs de pregătire de bază pentru un număr de piloți ucraineni. Acest lucru ne va permite să adaptăm programul folosit de piloții britanici pentru a le oferi ucrainenilor abilități de pilotaj care pot fi folosite pe alte tipuri de aeronave", a declarat Rishi Sunak.

De asemenea, el a subliniat că negocierile privind transferul de avioane F-16 către Ucraina vor continua în același timp.

,,Această pregătire va merge mână în mână cu eforturile Regatului Unit de a lucra cu alte țări pentru a furniza F-16, avioanele de vânătoare preferate de Ucraina", a adăugat premierul.

La începutul lunii februarie a acestui an, în timpul vizitei lui VolodImIr ZelenskI la Londra, s-a anunțat că mai mulţi piloți ucraineni vor fi instruiți în Marea Britanie.

La momentul respectiv, s-a menționat că acest lucru le va oferi piloților capacitatea de a pilota în viitor avioane de luptă la standarde NATO.

Marea Britanie folosește avioanele Beechcraft Texan T1 pentru pregătirea de bază și avioanele BAE Hawk T2 pentru pregătirea avansată. După aceea, aceștia sunt antrenați pe avioanele de vânătoare corespunzătoare. Pentru Marea Britanie, acestea sunt Eurofighter Typhoon și F-35.

 

F-16 pentru Ucraina: Olanda discută cu statele aliate subiectul transferului de avioane de luptă

 

Recent, premierul Olandei, Mark Rutte a precizat că guvernul olandez, împreună cu partenerii săi, ia în considerare posibilitatea de a furniza Ucrainei avioane de luptă F-16.

Potrivit acestuia, negocierile cu țările europene și cu Statele Unite privind posibilitatea de a transfera avioane de luptă sunt în curs de desfășurare.

"Discutăm intens problema F-16 cu Danemarca, Marea Britanie și alte câteva state din Europa, precum și cu SUA", a precizat Rutte în prima zi a vizitei sale oficiale în Brazilia.

Cu toate acestea, potrivit lui, este mai întâi necesar să se ajungă la un acord între toți partenerii, așa cum s-a întâmplat în trecut înainte de a furniza Ucrainei obuziere și tancuri.


Transferul de avioane de luptă F-16 către Ucraina, considerat următorul pas logic al Washingtonului


De menționat că, înainte ca Forțele Armate ale Ucrainei să poată utiliza aceste avioane de luptă, militarii ucraineni vor trebui să urmeze o pregătire corespunzătoare. În plus, din cauza faptului că avioanele de luptă F-16 sunt de producție americană, transferul acestor aeronave către țări terțe necesită aprobarea guvernului american.

Recent, președintele Volodimir Zelenski și-a exprimat încrederea că aliații occidentali ai Ucrainei vor furniza avioane pentru Forțele Armate Ucrainene. Zelenski a declarat, în timpul unei recente conferințe de presă cu Sauli Niinistö, președintele Finlandei, la Helsinki, că aliații vor livra anumite arme după acțiunile de succes ale armatei ucrainene pe câmpul de luptă.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel