Marea Britanie a dezvăluit cum va arată noul avion de luptă Tempest

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Marea Britanie a dezvăluit un nou avion de lupta. Tempest va fi înlocuitorul pentru Eurofighter Typhoon (Furtună)

Guvernul britanic îşi propune să cheltuiască aproximativ 2 miliarde de lire sterline pentru a dezvolta avioane care ar urma să intre în dotarea forţelor aeriene britanicie-Royal Air Force (RAF)-în anul 2025, potrivit theguardian. 

Secretarul Apărării, Gavin Williamson, a fost cel care a dezvăluit planurile pentru noul avion de luptă RAF, Tempest, care va înlocui în cele din urmă Eurofighter Typhoon.

Vorbind la show-ul aviatic de la Farnborough, Gavin Williamson a prezentat un concept al avionului de luptă din generația a șasea.

Ministerul Apărării (MD) se așteaptă ca prin acest proiect să lanseze o nouă strategie de luptă a spaţiului aerian, menită să mențină statutul Regatului Unit de mare mare putere militară

"Aceasta este o strategie de a pastra controlul spaţiului aerian, atât acasă cat şi în străinătate, pentru a ramane lider mondial în acest sector", a spus Williamson.

"Am fost lider mondial în sectorul aerian de luptă timp de un secol, cu o mulțime de competențe și tehnologie de invidiat, iar această strategie clarifică faptul că suntem hotărâți să ne asigurăm că vom rămâne așa". a precizat Williamson.

 

Gavin Williamson a mărturisit că dorește ca Tempest să zboare alături de flota de Typhoonuri existente și alături de F-35-urile fabricate în SUA până în 2035

Guvernul britanic a declarat că va cheltui 2 miliarde de lire sterline pentru a dezvolta aeronava până la sfârşitul anului 2025 , dar nu a estimat costul total al programului Tempest. 

Tempestul va fi capabil să zboare fie ca avion cu pilot, fie ca dronă fără pilot, conform planurilor lansate de Ministerul Apărării, și va avea la bord tehnologia de ultimă generație concepută pentru a face față amenințărilor moderne. Aceasta va include tehnologia " swarming " care utilizează inteligența artificială, potrivit defenseworld.

Tempest va fi construit de un consorțiu condus de compania britanică de apărare BAE Systems, cu producătorul de motoare Rolls-Royce, compania aeronautică italiană Leonardo și producătorul pan-european de rachete MBDA.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel