Marea Britanie confirmă că va construi șase nave de război multirol pentru Corpul de Infanterie Marină

HMS Albion / Sursa: royalnavy
HMS Albion / Sursa: royalnavy

Ministrul britanic al apărării, Grant Shapps, a declarat că va comanda până la șase nave de război pentru Royal Marines. Declarația este un indiciu privind direcția spre care își va îndrepta atenția guvernul britanic, când vine vorba de cheltuielile pentru apărare anunțate recent, arată Reuters.

Inițial, prim-ministrul britanic Rishi Sunak anunța, în aprilie, că va ridica cheltuielile pentru apărare la 2,5% din PIB pe an până în 2030, declarând că industria de apărare britanică trebuie să fie pe „picior de război”, în contextul în care asistăm la cel mai periculos context de securitate de la Războiul Rece încoace.

Grant Shapps a declarat marți că noile nave, care vor fi construite în Marea Britanie în cadrul programului Multi Role Support Ships (MRSS), contribuie la întărirea forței de comando pentru operațiuni speciale amfibie din Marea Britanie pentru luptele viitorului.

Noile nave vor fi construite pentru Corpul de Infanterie Marină al Forțelor Armate Britanice. 

În primul rând, armata britanică trebuie să decidă ce formă vor lua aceste nave. Navylookout citează surse din cadrul Marinei britanice care spun că navele vor avea hangare și se va pune accent pe capacitatea acestora de a desfășura sisteme fără echipaj, precum și trupe.

De asemenea, Armata trebuie să se ocupe de problemele de personal chiar acum pentru a se asigura că va putea pune la dispoziție echipaje pentru navele noi.

Cele șase nave multirol urmează să înlocuiască două nave amfibii (”HMS Albion” și ”HMS Bulwark”), trei nave de debarcare de tip LSD - landing ship dock (”RFA Mounts Bay”, ”RFA Cardigan Bay”, ”RFA Lyme Bay”) și nava de sprijin logistic ”RFA Argus”.

Navele vechi nu vor fi casate sau abandonate înainte de datele planificate pentru scoaterea din funcțiune în 2033/2034.

„Este ceva ce putem face acum, deoarece banii au fost alocați pentru apărare”, a declarat Shapps pentru BBC.

Cele șase nave multirol se vor adăuga altor 22 de nave ale Royal Navy care sunt comandate sau aflate în construcție.

Programul de 28 de nave și submarine în curs de construire sau în curs de dezvoltare pentru marina britanică, a fost descris de către Shapps drept „o nouă epocă de aur pentru construcția de nave britanice ”.

BAE Systems, cea mai mare companie britanică din domeniul apărării, și o altă companie de apărare din Marea Britanie , Babcock, se numără printre companiile implicate în construirea acestor 28 de nave.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel