Marea Britanie cere Rusiei să înceteze ''activitatea destabilizatoare''

Darius Muresan |
Data publicării:

Primul ministru britanic Boris Johnson l-a avertizat pe preşedintele rus Vladimir Putin să înceteze ''activitatea destabilizatoare'' a Rusiei. Apelul a avut loc în timpul unei întâlniri bilaterale pe care cei doi au avut-o pe marginea conferinţei internaţionale privind Libia ce a avut loc la Berlin, informează Reuters și Agerpres.

Nu va exista "nicio normalizare a relaţiei noastre bilaterale cât timp Rusia nu pune capăt activităţii destabilizatoare care ameninţă Marea Britanie şi aliaţii noştri şi subminează siguranţa cetăţenilor noştri şi securitatea noastră colectivă'', i-a spus Johnson liderului rus, conform unui comunicat difuzat de Downing Street.

De asemenea, şeful guvernului britanic a reiterat poziţia ţării sale cu privire la atacul de la Salisbury din 2018, când un fost agent dublu rus, Serghei Skripal, şi fiica sa, Yulia, au fost otrăviţi cu o armă chimică despre care autorităţile britanice spun că a provenit din Rusia.

Comunicatul Downing Street s-a referit la acest incident ca la "o utilizare nechibzuită a armelor chimice şi o încercare sfâşietoare de a ucide oameni nevinovaţi pe teritoriul Marii Britanii''.

Agenţia de ştiri Tass din Rusia a confirmat întâlnirea, afirmând că Putin a purtat discuţii cu Johnson şi cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, despre "problemele relaţiilor bilaterale, precum şi probleme internaţionale, inclusiv situaţia din Libia'', scrie dpa.

A fost prima întâlnire a celor doi oficiali de când Boris Johnson a acces la putere în luna iunie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel