Militarii ruși vor fi echipați cu veste antiglonț și căști din Iran, în timp ce Ucraina reușește tot mai bine să contracareze dronele iraniene

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Ucraina reuşeşte să se apere cu tot mai mult succes împotriva atacurilor ruse cu drone iraniene, potrivit serviciilor de informaţii britanice, informează luni DPA.

Dronele sunt lente, zgomotoase şi zboară la altitudine joasă, ceea ce le face "uşor de doborât utilizând apărarea antiaeriană convenţională", subliniază Ministerul Apărării britanic pe Twitter, luni, în conferinţa sa zilnică asupra războiului din Ucraina.

Oficiali din Ucraina susţin că peste 85% dintre aceste atacuri au fost interceptate, informează ministerul.

Autoritățile iraniene plănuiesc să trimită un nou grup de consilieri pentru a ajuta Federația Rusă în utilizarea în luptă a unui nou tip de UAV - „Arash-2” și rachete iraniene sol-sol. Livrările lor sunt planificate să înceapă în viitorul apropiat, se arată în comunicatul Direcției de Informații a Armatei Ucrainene.

Moscova utilizează tot mai mult astfel de "drone kamikaze", în condiţiile în care începe să ducă lipsă de arme de precizie cu rază lungă de acţiune, susţine Londra.

Actualizările zilnice bazate pe surse din cadrul serviciilor de informaţii, pe care Londra le publică de la începutul invaziei ruse în Ucraina, în februarie, sunt calificate de Kremlin drept propagandă, aminteşte dpa.

Pe teren, o serie de atacuri cu drone şi rachete cu rază lungă de acţiune întreprinse de armata rusă în ultimele două săptămâni au avut un impact major asupra infrastructurii critice din Ucraina, precum centralele electrice, lăsând sute de mii de oameni fără curent în timpul weekendului. 

 

Echipament iranian pentru militarii ruși

Autoritățile ruse nu sunt în măsură să furnizeze noului val de mobilizați muniția necesară de producție proprie, așa că au început să folosească echipamente fabricate în Iran, afirmă Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării.

„Din cauza incapacității de a echipa noul val de mobilizați cu muniția necesară de producție proprie, Federația Rusă începe să folosească echipamente fabricate iranian. În viitorul apropiat, este planificată transferul a 3.000 de echipamente de protecție - 1.500 de veste antiglonț, 1.500 căști fabricate de „Milad””, se arată în comunicat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel