Marea Britanie a cerut ONU o întâlnire cu ușile închise pe tema Myanmar

Consiliul de Securitate al ONU va discuta din nou miercuri represiunea violentă continuă a armatei din Myanmar împotriva protestatarilor, după ce o condamnare pe care a emis-o mai devreme în martie pare să aibă un efect redus, informează luni DPA.

Marea Britanie a solicitat o întâlnire cu uşile închise pe această temă miercuri, potrivit unor surse din cadrul organismului ONU, transmite Agerpres.

Consiliul a condamnat cu tărie violenţa armatei la 11 martie şi a cerut eliberarea imediată a tuturor celor arestaţi.

Cu toate acestea, violenţa în timpul protestelor la nivel naţional în weekendul trecut a făcut peste 100 de victime. ONU a descris ziua de sâmbătă " drept cea mai sângeroasă zi" după lovitura de stat militară de la 1 februarie în Myanmar (fostă Birmania).

ONU estimează la 107, între care şapte copii, numărul morţilor de sâmbătă din timpul protestelor masive organizate împotriva juntei, dar se aşteaptă ca acest bilanţ să crească. Conform media locale, ar fi vorba de 114 morţi.

În ziua în care în Myanmar civilii cădeau sub gloanțele soldaților, armata celebra cu fast Ziua Forțelor Militare la care a participat și ministrul adjunct al Apărării din Rusia.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2022 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy