Marea Britanie a cerut ONU o întâlnire cu ușile închise pe tema Myanmar

Eduard Pascu |
Data publicării:

Consiliul de Securitate al ONU va discuta din nou miercuri represiunea violentă continuă a armatei din Myanmar împotriva protestatarilor, după ce o condamnare pe care a emis-o mai devreme în martie pare să aibă un efect redus, informează luni DPA.

Marea Britanie a solicitat o întâlnire cu uşile închise pe această temă miercuri, potrivit unor surse din cadrul organismului ONU, transmite Agerpres.

Consiliul a condamnat cu tărie violenţa armatei la 11 martie şi a cerut eliberarea imediată a tuturor celor arestaţi.

Cu toate acestea, violenţa în timpul protestelor la nivel naţional în weekendul trecut a făcut peste 100 de victime. ONU a descris ziua de sâmbătă " drept cea mai sângeroasă zi" după lovitura de stat militară de la 1 februarie în Myanmar (fostă Birmania).

ONU estimează la 107, între care şapte copii, numărul morţilor de sâmbătă din timpul protestelor masive organizate împotriva juntei, dar se aşteaptă ca acest bilanţ să crească. Conform media locale, ar fi vorba de 114 morţi.

În ziua în care în Myanmar civilii cădeau sub gloanțele soldaților, armata celebra cu fast Ziua Forțelor Militare la care a participat și ministrul adjunct al Apărării din Rusia.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel