Marea Britanie: 350 de milioane pentru ca Typhoon să continue să ”domine cerul”

H. D. Hartmann |
Data publicării:
Eurofighter Typhoon
Eurofighter Typhoon

La Londra, Ministerul Apărării a anunțat, în această dimineață, semnarea unui contract în valoare de aproape 350 de milioane de lire sterline pentru modernizarea motoarelor din flota britanică de avioane de vânătoare Typhoon. 

Contractul de 346,7 milioane de lire sterline, semnat cu Rolls-Royce, va oferi asistență de întreținere pentru motorul EJ200 până în 2024, mai ales că Typhoon continuă să formeze coloana vertebrală a flotei cu avioane de luptă RAF.

Cu o istorie legendară pe câmpurile de luptă din ultima jumătate de secol, avioanele RAF Typhoon au condus lupta împotriva lui Daesh în Irak și Siria ca parte a Operațiunii Shader și au întreprins misiunea Baltic Air Policing cu partenerii NATO, precum și alte misiuni de poliție NATO planificate în Islanda la sfârșitul acestui an.

 

Marea Britanie vrea ca Typhoon să continue să domine cerul în deceniile următoare

 

Ca urmare a semnării contractului, Anne-Marie Trevelyan, minsitrul britanic al apărări a declarat că „împreună cu programul nostru de actualizare de mai multe milioane de lire sterline, prin acest contract ne vom asigura că flota noastră de Typhoon continuă să domine cerul în deceniile următoare”.

Aproximativ 175 de locuri de muncă Rolls-Royce în Bristol, RAF Coningsby în Lincolnshire și RAF Lossiemouth în Moray vor fi susținute ca parte a contractului. Rolls-Royce va repara și va întreține motoarele Typhoon, așa cum solicită RAF pe perioada de cinci ani. De asemenea, compania va fi responsabilă pentru furnizarea de module, piese de schimb și accesorii pentru a sprijini flota de aeronave, inclusiv transportul echipamentelor între bazele RAF și instalația de producție Rolls Royce din Bristol.

Contractul cu privire la motorul EJ200 este o dovadă că Regatul Unit este în continuare angajat să colaboreze cu partenerii interni industriali pentru a reduce costurile de asistență și, în același timp, să aigure calitatea excelentă a echipamentelor pentru prima linie de apărare a UK.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel